به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشاد مقدم، با عنوان این مطلب که طبق پروتکلهای وزارت بهداشت، بیماران SMA در دو مرحله دارو دریافت میکنند، گفت: مرحله اول برای بیماران ۱ تا ۱۰ سال و در مرحله بعد، بیماران ۱۱ تا ۲۰ سال را شامل میشود.
وی با عنوان این مطلب که SMA یک بیماری پیشرونده است که از بدو تولد شروع میشود، افزود: در واقع، تخریب سلولهای عصبی از همان بدو تولد شروع میشود.
فرشاد مقدم ادامه داد: اگر بیماری قبل از اینکه تشخیص داده، در ۶ هفته اول تولد دارو داده شود؛ هیچ کدام از عوارض بیماری ظاهر نمیشود.
وی افزود: وقتی بیماری استقرار پیدا کرد، دارو فقط سیر بیماری را آهسته تر و عوارض را تا حدودی کمتر میکند؛ اما بیماری بهبود نمییابد.
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان تاکید کرد: اینکه گفته میشود بیمار SMA با مصرف دارو از روی ویلچر بلند شود، علمی نیست و اینکه انحراف ستون فقرات بهبود مییابد، اینگونه نیست.
فرشاد مقدم به سینا علیخانی بیمار SMA اشاره کرد و گفت: سن سینا ۱۵ و ۹ ماه است و تاریخ ساخت دارو به سال ۲۰۱۶ بر میگردد. یعنی اگر سینا ۸ سال قبل هم دارو دریافت میکرد، عارضههای بیماری را داشت و اینگونه نبود که بهبود یابد.
وی افزود: سینا شامل بیمارانی میشود که در مرحله دوم دارو میگیرند و چون بیماری او تیپ ۳ بوده، در نتیجه به ویلچر وابسته است.
فرشاد مقدم ادامه داد: با توجه به درجه انحراف در ستون فقرات سینا، او تحت عمل جراحی قرار گرفت که جزو عوارض بیماری است.
آیا بیمار SMA با دریافت دارو بهبود می یابد/ ماجرای سینا علیخانی
لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=202077