• امروز : سه شنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۲
  • برابر با : Tuesday - 26 September - 2023

ارز دیجیتال چیست ؟

  • 22 آبان 1401 - 20:53
ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال

احتمالاً این روز‌ها اصطلاح ارز دیجیتال را زیاد شنیده باشید. این اصطلاح در واقع به یک نوع پول دیجیتالی اشاره دارد که به صورت رمزنگاری شده و بر پایه‌ی فناوری بلاک چین ایجاد شده است. برای خرید و فروش ارز دیجیتال باید از طریق صرافی آنلاین اقدام کرد. این پول یا ارز دیجیتالی در دنیای مجازی و برای انجام معاملات متعددی به کار می‌رود. ویژگی‌های منحصر به‌فرد ارز‌های دیجیتال باعث شده افراد زیادی به سمت آن جذب شوند و از طرفی رمز ارز‌های متعددی هم به وجود بیاید. در این مطلب سعی داریم شما را با مفهوم ارز دیجیتال و برخی مفاهیمی که با آن در ارتباط هستند آشنا کنیم. پس لطفاً تا پایان مطالب را مطالعه بفرمایید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی (cryptocurrency) یک دارایی مجازی است که شکل فیزیکی ندارد. این ارز مجازی از طریق فناوری بلاک چین به وجود آمده و متعلق به هیچ سازمان و ارگان خاصی نیست. یا بهتر است بگوییم سازنده‌ی اصلی آن ناشناس است و به شکلی کاملاً غیرمتمرکز اداره می‌شود. هدف از ایجاد ارز‌های دیجیتال انجام معاملات در نهایت امنیت است. در واقع این ارز‌ها معاملات مالی را به شکل قابل ملاحظه‌ای دگرگون کرده‌اند. ارزش اکثر ارز‌های دیجیتال ثابت نبوده و تابعی از عرضه و تقاضا هستند. این ارز‌ها نسل جدیدی از معاملات مالی را رقم می‌زنند.

در عصری هستیم که فضای دیجیتال به شکل قابل ملاحظه‌ای گسترش یافته است. امروزه اکثر افراد معاملات پولی خود را به فضای دیجیتال منتقل کرده و از ارز‌های دیجیتال برای انجام این معاملات استفاده می‌کنند. دلیل اصلی که مردم به ارز‌های دیجیتال روی آورده‌اند امنیت بالای استفاده از این ارزهاست. در واقع این امنیت به خاطر پیچیدگی کد‌نگاری‌های ارز‌های دیجیتال است. از طرفی معاملات در این بازار پیچیده نیست و اکثر افراد می‌توانند وارد این معاملات شوند.

آیا رمز ارز و ارز دیجیتال یکی هستند؟

معمولاً عبارت‌های ارز دیجیتال و رمز ارز به جای یکدیگر به کار برده شده و بیشتر افراد این دو را یکی می‌دانند. اما دو عبارت فوق‌الذکر متفاوت از هم هستند. در واقع رمز ارز زیر مجموعه‌ی ارز‌های دیجیتال است. یا به عبارتی هر رمز ارزی ارز دیجیتال است، اما همه‌ی ارز‌های دیجیتال رمز ارز نیستند. رمز ارز‌ها به صورت رمزنگاری شده ایجاد می‌شوند.

هدف از ایجاد رمز ارزها

همانطوری که گفتیم برای ایجاد رمز ارز‌ها از پروتکل‌های رمزنگاری شده‌ی پیچیده‌ای استفاده شده است. به همین دلیل امنیت بالایی دردا و امکان تقلب و کلاهبرداری ارزی در آن‌ها نزدیک به صفر است. از طرفی در بازار معاملات ارز دیجیتال واسطه‌ها حذف شده‌اند. از این رو معاملات به شکلی آسان‌تر انجام می‌شوند. بنابراین هدف از ایجاد این ارز‌های رمزنگاری شده امنیت بالا، پیشگیری در تقلب و آسان شدن معاملات است.

انواع رمز ارز دیجیتال

رمز ارز‌ها انواع مختلفی دارند. امروزه صد‌ها نوع ارز دیجیتالی رایج وجود دارد که افراد با آن‌ها آشنا هستند. اما اگر بخواهیم محبوبت‌ترین آن‌ها را نام ببریم باید به بیت کوین، اتریوم و به تازگی برخی رمز ارز‌های غیرقابل تعویض مانند NFT‌ها اشاره کنیم. به طور کلی تمامی این ارز‌ها رمزنگاری شده هستند و بر پایه فناوری بلاک چین قرار دارند. از این رو معاملات با استفاده از آن‌ها بسیار ایمن و مطمئن خواهد بود.

در یک دسته‌بندی ارز‌های دیجیتال را می‌توان به در دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها قرار داد. البته بیت کوین در این دو دسته قرار نمی‌گیرد. هر کدام از آلت کوین‌ها دارای بلاک چین مختص به خود هستند. بخشی از کوین‌ها بر پایه‌ی کد‌های اولیه بیت کوین ایجاد شده‌اند. بر روی این کوین‌ها اصلاحات جزئی ایجاد شده است. برخی دیگر از کوین‌ها مانند اتریوم، ریپل و ویوز شبکه‌ای جدا از کد‌های بین کوین دارند. کاربرد این کوین‌ها گسترده‌تر از پول دیجیتال است. در ادامه در مورد هرکدام از این ارز‌ها توضیح مختصری ارائه داده‌ایم. اما قبل از آن بهتر است با مفهوم بلاک چین آشنا شوید

بلاک چین

بلاک چین در یک تعریف ساده به شبکه‌ای اطلاق می‌شود که اطلاعات رمز‌نگاری شده را به صورت دسته‌بندی شده در خود جای می‌دهد. به هیچ عنوان نمی‌توان هیچ گونه تغییری اعم از تغییر یا دست کاری در اطلاعات بلاک چین ایجاد کرد. این اطلاعات به صورت زنجیره‌وار به هم متصل هستند و در بین اعضای شبکه بلاک چین به اشتراک گذاشته می‌شوند. به ازای تولید هر بلاک از اطلاعات در بلاک چین ارز تولید می‌شود و این ارز‌ها از طریق دستگاه‌های ماینر استخراج شده و به عنوان پاداش به ماینر‌ها داده می‌شود.

بین کوین چیست

بیت کوین نوعی ارز دیجیتال است. این ارز مشهورترین و قدیمی‌ترین ارز در دنیای دیجیتال محسوب می‌شود. به طوری که بسیاری از مردم ارز‌های دیجیتال را با بیت کوین شناخته‌اند. این ارز را می‌توانید به هر شخصی در هر نقطه‌ی دنیا ارسال کنید، بدون اینکه هیچ دولت یا مؤسسه‌ی مالی متمرکزی از این تراکنش‌ها باخبر شود. این ارز دیجیتال در واقع یک شبکه‌ی همتا به همتا (P۲P) است که با الگوریتم اجماع اثبات کار انجام تراکنش‌ها را تأیید می‌کند.

روش کار رمزارز‌ها متفاوت است و به بیانی هرکدام از آن‌ها از مدل مختلفی برای تراکنش‌هایی خود استفاده می‌کنند. برای مثال روش کار بیت کوین مدل اثبات کار است.

اتریوم

اتریوم نیز نوع دیگری از ارز‌های دیجیتال مشهور است که‌ایده‌ی آن اولین بار ۲۰۱۳ مطرح شد و دو سال بعد یعنی در ۲۰۱۵ ایجاد شد. می‌توان از ارز اتر یا (ether) برای ساخت توکن استفاده کرد. این ارز نیز مبتنی بر بلاکچین است. اتریوم پلتفرمی برای اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز و قرارداد‌های هوشمند بدون دخالت واسطه‌ها محسوب می‌شود.

NFT

NFT‌ ها نیز یک نوع ارز دیجیتالی کد‌گذاری شده یا به اصطلاح رمز ارز هستند. از ان اف تی می‌توان به عنوان یک گواهی مالکیت دیجیتالی غیرتکراری اشاره کرد که برای هر نوع دارای دیجیتالی صادر می‌شود. می‌توان گفت NFT یک قرارداد هوشمند است که با استفاده از پلتفرم‌های Open Source تنظیم می‌شود. ویژگی بارز ان اف تی‌ها و تفاوت اساسی آن با سایر ارز‌هایی که توضیح دادیم غیر قابل معاوضه بودن آنهاست. توکن‌های NFT تعویض‌پذیر نیستند. یعنی نمی‌توان آن را با هیچ گونه دارایی دیگری حتی دارایی مشابه بدون اینکه ارزش از بین برود تعویض کرد.

سخن پایانی؛ آموزش ارز دیجیتال

در مطالب فوق درباره ارز دیجیتال و برخی اصطلاحات مرتبط با آن صحبت کردیم. اگر می‌خواهید وارد این حوزه شوید و از این راه کسب درآمد کنید، باید بگوییم که به آموزش ارز دیجیتال و مطالعه و تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز خواهید داشت. خوشبختانه افراد بسیاری هستند که در قالب مشاوره ارز دیجیتال هرگونه راهنمایی و اطلاعاتی که افراد مبتدی نیاز داشته باشند را در اختیارشان می‌گذارند. با مراجعه به سایت‌های ارز دیجیتال می‌توانید بهتر و بیشتر با این مقوله آشنا شوید.

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=186480

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.