به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری خود که امروز برگزار شد، گفت: ورزش ایران هویت چهارگانه شامل وزارت ورزش، کمیته المپیک و پارالمپیک، فدراسیونها و رسانهها را دارد. رسانهها نباشند قطعاً به مقصد نمیرسیدم. رسانه نباشد نمیتوان با جامعه زبان مشترک داشت.
وی ادامه داد: تعهد ما به فدراسیونها ٣٠ میلیارد تومان بود اما تا روز گذشته بیش از ٥٠ میلیارد رسیده و تا هفته آینده به ٥٥ میلیارد تومان میرسد.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه به منظور کاهش فشار بر روی فدراسیونها هزینههای پروازی آنها را متقبل کرده این، خاطرنشان کرد: سعی بر این است سال آینده حمایت را تقویت کنیم تا فدراسیونها با حداکثر انگیزه در رویدادها شرکت کنند.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: حمایت مالی از فدراسیونها در سال ١٤٠٠ بر اساس شاخص جدید خواهد بود و در کل افزایش چشمگیری خواهد داشت. این حمایت از همه فدراسیونها و با شاخصهای المپیکی و آسیایی بودن انجام میشود.
صالحی امیری با در مورد میزبانی بحرین گفت. به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک باید موضعگیری میکردم که انجام شد و نامه هم نوشتم، تلاش میکنیم نتیجه بگیریم اما ممکن است نتیجه نگیریم، موضع ما این است بازیها در تهران باشد.
صالحی امیری در مورد پرسش مطرح در رابطه با تیم فوتبال امید و اینکه کماکان با توجه به کنار رفتن کمیته از مجمع فوتبال، این تیم توسط کمیته ملی المپیک حمایت خواهد شد، خاطرنشان کرد: در اکثر کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس، روسای کمیته ملی المپیک عضو یا رئیس مجمع فدراسیون فوتبال هستند، در ایران هم تا سال ٨٦ کمیته عضو مجمع فوتبال بود اما بر اساس رفتار سلیقهای و مناقشه حذف شد.
وی در این رابطه ادامه داد: رئیس فیفا در کمیته بینالمللی المپیک عضو است. در ایران هم رییس فوتبال عضو مجمع کمیته است، چطور یک طرف میتواند عضو باشد اما طرف دیگر نه؟ البته. با عزیزی خادم صحبت شد، قول داده شد که عضویت کمیته را به تصویب برسانیم.
وی در خصوص جودو و موضوعات مرتبط با تعلیق این رشته گفت: آنچه اتفاق افتاد یک قدم رو به جلو برای جودو بود ولی نباید با فضای احساسی فضای فعلی را تخریب کرد. معتقدیم که جودوی ایران ظرفیت بزرگی است که جودوی جهان اعتبار میدهد و حذف جودو علاوه بر خسارت به ایران به اعتبار و حیثیت فدراسیون جهانی لطمه میزند. فدراسیون جهانی با تدبیر و استراتژی تعامل حضور مجدد جودو را میپذیرد و جامعه ۹۰ هزار نفری جودو بار دیگر شاهد درخشش خواهد بود.
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در رابطه با نام کاروان و اینکه از ستارگان پارسی به ستارگان ایران زمین تغییر کرد و اینکه دلیل فراخوان چه بود وقتی ستاد فرهنگی تشکیل شده، گفت: اسامی زیاد پیشنهاد شد که یکی از آنها ستارگان پارسی بود، مباحثی مطرح شد و واکنشهایی به همراه داشت. حتی در مورد به کار بردن واژه ستاره هم واکنشهایی داشتیم در حالی که میخواستیم نامی جامع داشته باشیم که دربرگیرنده همه باشد. به همین دلیل فراخوان گذاشتیم تا بر اساس آن نتیجه گیری کنیم، تعداد آرا برای ایران زمین بیشتر بود و ما به رای مخاطب احترام گذاشتیم در حالی که شخصاً معتقدم واژه پارسی درست تر است، ستاد فرهنگی همه کاره است اما به رای مردم هم احترام میگذاریم.
صالحی امیری در مورد شائبه اینکه وزیر ورزش در مورد مصوبات فرهنگی حرف آخر را میزند، گفت: به عنوان کسی که با شما صادق هستم بپذیرید مسیر داوری در طراحی لباس طی شد. این مسیر تمام نشده است و هنوز اتفاقی نیفتاده است. ۱۲۰۳ طراح آمدند و طرح دادند و فعلاً به این نقطه رسیده و به اتمام نرسیده است. ما کار را به یک سیستم کارشناسی در کشور واگذار کردیم. بنا داریم تعدادی از قهرمانان که کسب سهمیه هم کردند را دعوت در مورد لباس نظر دهند و در ستاد نیز تصویب شود. این دو مسیر هنوز باقی مانده است.