• امروز : پنج شنبه - ۱۹ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 10 October - 2024

ترفندهای رفع بوی سیر و پیاز از دهان

  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶
ترفندهای رفع بوی سیر و پیاز از دهان

سیر و پیاز یکی از پرمصرف‌ترین مواد هستند که در بدبو شدن دهان نقش دارند‎ به‌خصوص وقتی به‌صورت خام خورده می‌شوند.
به همین خاطر افراد زیادی از خوردن این نوع خوراکی ها اجتناب کرده یا به دنبال راهی برای از بین بردن بوی آن‌ها می‌گردند.
بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز به ترکیبات گوگردی موجود در آن‌ها مربوط می‌شود.
طبق بررسی‌ها، محصولات حاصل از هضم این دو ماده‌ غذایی از طریق جریان خون به ریه‌ها منتقل می‌شوند و بوی بد دهان را ایجاد می‌کنند که می‌تواند تا ساعت‌ها بعد از صرف غذا باقی بماند. پزشکان توصیه می‌کنند به‌دلیل مزایای زیادی که سیر و پیاز برای سلامتی دارند، عاقلانه نیست افراد از خوردنشان اجتناب کنند. طبق بررسی‌های انجام شده راه‌های زیادی برای مقابله با بوی سیر و پیاز وجود دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.
راهکارهای رفع بوی سیر و پیاز از دهان
از میوه‌ها و سبزی های تازه استفاده کنید
خوردن محصولات تازه همراه با غذا یا بعد از آن به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. برای مثال اگر یک وعده غذای حاوی سیر مصرف کردید، برای دسر سیب بخورید یا برگ‌های تازه‌ نعناع را بجوید. یک مطالعه نشان داده است که ترکیبات شیمیایی سیب خام یا پخته، کاهو و نعنا باعث خوشبو کردن دهان می‌شوند. جعفری هم از جمله گیاهانی است که از دیرباز برای کاهش بوی سیر و پیاز استفاده می‌شود. این گیاه دهان را تمیز می‌کند و بوی نامطبوع را از بین می‌برد.
بعد از خوردن غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
بیشتر باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، در زیر خط لثه و در پلاک‌های روی دندان‌ها زندگی می‌کنند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از خوردن پیاز یا سیر می‌تواند به از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده‌ بو و همچنین پاک کردن بقایای غذا از دهان کمک کند. استفاده از مسواک برقی برای تمیز کردن خط لثه و کاهش پلاک بسیار مؤثر است. این کار دهان را برای مدت طولانی‌تری تمیز و خوشبو نگه می‌دارد.
زبانتان را تمیز کنید
بیشتر افراد از تمیز کردن زبان و سقف دهان غافل می‌شوند، در حالی که زبان مکان ایده آلی برای جمع شدن باکتری‌ها است. باکتری‌ها در عقب زبان رشد می‌کنند و در جایی که مسواک نمی‌تواند به آن برسد، تکثیر می‌شوند. استفاده از پاک‌کننده یا مسواک مخصوص زبان می‌تواند سلول‌های مرده‌ پوست، میکروب‌ها و ذرات ریز غذا را از بین ببرد. برای تمیز کردن زبان، از عقب آن شروع کنید و به‌آرامی به سمت جلو بیایید. سپس دهان را آبکشی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که اثری از باکتری و ذرات غذا روی مسواک باقی نماند. شما می‌توانید هر روز یا بعد از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز از پاک‌کننده‌ زبان استفاده کنید.
از دهانشویه‌ استفاده کنید
استفاده از دهانشویه با بوی قوی، برای مثال دهانشویه‌ حاوی نعناع، در از بین بردن بوی سیر و پیاز مؤثر است. بعضی از تحقیقات هم نشان داده‌اند که دهانشویه‌های حاوی دی اکسید کلر بوی بد دهان را برطرف می‌کنند. دی اکسید کلر می‌تواند به حذف پلاک، باکتری‌ها و ذرات غذا کمک کند. معمولاً استفاده از دهانشویه بعد از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نتیجه‌ بهتری دارد. حتماً دستورالعمل روی بطری دهانشویه را به‌دقت بخوانید تا مصرف زیاد آن باعث تحریک دهان نشود.
آب زیاد بنوشید
نوشیدن مایعات زیاد در طول روز یک استراتژی عالی برای جلوگیری از بدبو شدن دهان است. چرا که خشکی دهان می‌تواند تولید گوگرد را افزایش دهد که این امر به بوی بد دهان منجر می‌شود. نوشیدن مایعات از کم‌آبی بدن جلوگیری کرده و به تولید بزاق کافی کمک می‌کند. علاوه بر این، آب دهان را شست‌وشو می‌دهد و ذرات غذا و باکتری‌ها را که هر دو می‌توانند در ایجاد بوی بد نقش داشته باشند، از بین می‌برد.
یک لیوان چای سبز بنوشید
نوشیدن چای سبز به از بین بردن بوی سیر و پیاز کمک می‌کند. شما می‌توانید بعد از غذا یک لیوان چای سبز بنوشید تا بوی بد به‌طور موقت و تا زمانی که بتوانید مسواک بزنید، برطرف شود. تحقیقات نشان داده‌اند که چای سبز می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند و بوی بد دهان را کاهش دهد. در یک مطالعه، چای سبز نسبت به سایر راهکارها مثل خوردن نعناع، جویدن آدامس و استفاده از محصولات حاوی روغن جعفری تأثیر بیشتری در کاهش بوی بد دهان داشت. البته فواید چای سبز برای سلامت دهان به خوشبو کردن آن ختم نمی‌شود. به گفته‌ محققان، دهانشویه‌ حاوی کاتچین (ترکیب مفید موجود در چای سبز) می‌تواند به اندازه‌ دهانشویه‌ ضدعفونی‌کننده به کاهش پلاک‌های دندان کمک کند.
آدامس بجوید
جویدن آدامس با طعم نعناع بوهای نامطبوع را از بین می‌برد. همچنین با تحریک ترشح بزاق به شست‌وشوی باکتری‌ها و ذرات غذا کمک می‌کند. علاوه بر این، به گفته‌ انجمن دندانپزشکی آمریکا، جویدن آدامس بدون قند به‌مدت ۲۰ دقیقه بعد از صرف غذا می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد.
 

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=187102

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.