تغذیه زنبور عسل در فصول مختلف سال
یکی از مهمترین نکاتی که درباره زنبور عسل مطرح است، تغذیه آن بوده که زنبورداران باید به آن توجه ویژهای داشته باشند. افرادی که به پرورش زنبور میپردازند، باید تغذیه لازمه کلنی را به طور کامل تامین کنند تا مشکلاتی مرتبط به کلنی پیش نیاید. نکات مربوطه به تغذیه کلنی و به طور کلی انواع تغذیه زنبور عسل را در ادامه این مطلب بررسی خواهیم کرد. همچنین قصد داریم تا انواع ابزارهای مورد استفاده در پروسه تغذیه زنبور، از جمله شربت خوری قابی را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای این گفتار با ما همراه شوید.
زنبور عسل در فصل بهار از چه مادهای تغذیه میکند؟
فصل بهار، اصلیترین فصل برای افزایش جمعیت زنبورها بوده و راهاندازی کندو نیز در همین فصل انجام میپذیرد. زنبورها اغلب ذخایر خود را در طول زمستان مصرف میکنند و لازم است اطمینان حاصل کنیم، تا مادامی که گلهای کافی جهت تهیه شهد شکوفه میدهند، زنبورها به لحاظ غذایی تامین باشند. در ابتدای فصل بهار، گرده گل به میزان انبوه وارد کندو شده و این امر سبب خواهد شد تا ملکه تمایل به تخمریزی بیشتر داشته باشد؛ اما در این زمان، شهد کافی به طور طبیعی وجود نداشته و زنبورداران نیازمند ایجاد نوعی تغذیه تحریکی خواهند بود.
این نوع تغذیه جهت افزایش حداکثری جمعیت در فصل بهار، از اهمیت بالایی برخوردار بوده که میتوان آن را با شربت رقیق تأمین کرد. در این شرایط است که نیاز به شربت خوری زنبور عسل نمایان خواهد شد. نمونههای گوناگونی از این وسیله وجود دارند که عبارتاند از:
- شربت خوری قابی
- شربت خوری بشقابی
- شربت خوری مدل بردمن
شربت خوری قابی
یکی از نمونههای شربت خوری زنبور عسل، مدل قابی بوده که دقیقا همانند یک قاب است و درون کندو جای میگیرد. همین امر نیز سبب خواهد شد تا زنبورها نیازی نداشته باشند تا از کلونی خارج شوند. گنجایش این محصول تقریبا ۲ لیتر بوده که نسبت به نمونه بشقابی گنجایش بیشتری دارد.
یکی از مسائلی که در مورد این وسیله مطرح است، عمق زیاد آن است. عمق این نوع از شربت خوری بالا بوده و سبب خواهد شد تا زنبورها در آن غرق شوند و از بین بروند. همچنین از آنجایی که این شربت خوری داخل کندو قرار میگیرد، شما ناچار خواهید بود تا یک قاب از کلونی را بردارید. شما با مراجعه به سایت تکتا بافت باختر میتوانید نمونههای مورد نظر خود را بررسی و خریداری کنید.

شربت خوری بشقابی
انواع شربت خوری زنبور عسل مدل بشقابی، سادهترین نوع از شربت خوریها هستند که به شکل مستطیل طراحی و تولید شدهاند. از آنجایی که این محصول دارای ارتفاع کمی است، امکان قرارگیری در فضا بین قاب و درب کندو را داراست.
گنجایش این دسته از شربت خوریها کم بوده و همین امر نیز موجب شده است تا افراد مجبور به پر کردن زود هنگام این وسیله باشند. همچنین در زمان بازدید از کلونی، لازم است تا این وسیله را جابهجا کنید که در همین حین ممکن است شربت روی زمین بریزد. این امر به تنهایی نوعی ضرر برای زنبوردار به شمار میرود.
شربت خوری مدل بردمن
شربت خوری بردمن، یکی از متفاوتترین نمونههای شربت خوری زنبور عسل بوده که روی دریچه پرواز قرار میگیرد. محل قرارگیری این نمونه از شربت خوری در فصل زمستان، میتواند از ورود سرما به درون کلونی جلوگیری کند. از آنجایی که شربت خوری بردمن در دریچه پرواز قرار میگیرد، کار شما در هنگام بازدید از کندو آسان خواهد شد. چند نمونه از ویژگیهای مهم مرتبط به شربت خوری مدل بردمن عبارتاند از:
- گنجاش پایین
- احتمال شکستگی بالا
- قیمت بالا
تغذیه زنبور عسل در تابستان
فصل تابستان، اصلیترین فصل، جهت شهد آوری و تولید عسل بوده و تمام اقدامات این فصل جهت تولید حداکثر عسل است. با عنایت به قانون ۴۰ روزگی که شروع آن در بهار است، میتوان حداکثر استفاده از این فصل را داشت. با آغاز جریان شهد، تغذیه کمکی زنبورداران قطع شده و منطقه پرورش نوزاد از منطقه ذخیره عسل جدا خواهد شد. در این فصل، زنبورها به دنبال جمع کردن شهد خواهند بود. در همین حین، تخم ریزی کاهش یافته و بیشترین مقدار عسل تولید خواهد شد. تغذیه در این فصل به منظور جبران کمبودهای غذایی زنبور عسل و تقویت جمعیت پس از عسلگیری انجام شده با توجه به گرمای هوا، باید از وجود حداقل یک منبع سالم و تمیز آب اطمینان داشت.

تغذیه زنبور در فصل پاییز
جهت آمادهسازی کلنیها در فصل پاییز برای فصل بعدی، باید از مقدار کافی ذخیره غذایی در کندوها را اطمینان حاصل کرد. چنانچه کمبودی وجود داشته باشد، میتوان از ترکیب دو واحد شکر و یک واحد آب، درون شربت خوری زنبور عسل بهره برد. همچنین، تخمریزی در این فصل بسیار مهم بوده و با استفاده از کیک گرده نیز میتوان تخمریزی را افزایش داد؛ اما برای بقای کندوها در فصل زمستان، باید مواردی مانند جمعیت مناسب، سلامتی ملکه، محافظت در مقابل موش، باد و باران را مد نظر قرار داد.
تغذیه زنبور عسل در فصل زمستان
هدف زنبورها از جمعآوری عسل در طول سال، گذراندن زمستان بدون نیاز به گل است. باید در طول سال علاوه بر عسل مصرفی، مقداری را برای زمستان ذخیره کنند. زمانی که زمستان فرا میرسد، زنبورها خوشهای میسازند و کمتر به بیرون از کندو میروند؛ بنابراین، وجود غذا برای انرژیدهی به خوشه ضروری است. باید از بازدید زیاد از کندوها خودداری کرد تا موجب تخمریزی ملکه و سرماخوردگی نوزادها نشود. در صورت کمبود غذا، میتوان با مصرف خمیر شیرین آن را تامین کرد. در روزهای گرمتر نیز زنبورداران میتوانند کندوها را باز کرده و از وجود غذای کافی در کندو اطمینان حاصل کنند. همچنین، در صورت نیاز، باید برای رفع این مشکل اقدام کرد؛ چراکه کمبود غذا در این فصل میتواند باعث از بین رفتن زنبورها و از بین رفتن کندوها شود.

قیمت و خرید شربت خوری زنبور عسل
مطالب بیان شده نشان میدهد که نیازهای زنبورهای عسل به عوامل مختلفی وابسته است و در هر فصل، نیازهای مخصوص به خود را دارند. برای تامین نیازهای زنبورها در فصول گوناگون، میتوان انواع شربتهای مخصوص را مورد استفاده قرار داد که به زنبورها انرژی و غذای لازم را میدهد. شما میتوانید انواع گوناگونی از شربتها را در شربت خوریهای ارائه شده توسط مجموعه ما قرار دهید و برای استفاده زنبورها در کلونی بگذارید. چنانچه قصد استعلام قیمت این شربت خوریها را دارید، میتوانید با پشتیبانهای مجموعه تماس حاصل فرمایید.





















