خواص زیره و هل سبز با نانویی شدن ارتقا می‌یابد
خواص زیره و هل سبز با نانویی شدن ارتقا می‌یابد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، مهدی احمدی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: خواص گیاهان دارویی با نانویی شدن ابعاد عصاره‌ها، افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند به طوری که در برخی خواص ما شاهد بهبود ۱۰ برابری عملکرد نسبت به عصاره‌های معمولی هستیم. وی با بیان اینکه در این […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، مهدی احمدی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: خواص گیاهان دارویی با نانویی شدن ابعاد عصاره‌ها، افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند به طوری که در برخی خواص ما شاهد بهبود ۱۰ برابری عملکرد نسبت به عصاره‌های معمولی هستیم.

وی با بیان اینکه در این شرکت فناوری طعم‌دهنده‌های طبیعی نانویی را توسعه دادیم و به دنبال عرضه این محصولات در بازار هستیم، گفت: با نانویی شدن ابعاد ذرات عصاره گیاهان برخی از خواص بالقوه آن‌ها به صورت بالفعل در آمده و برخی ویژگی‌های مفید این عصاره افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. برای مثال ما شاهد افزایش ده برابری خواص آنتی‌باکتریال در یکی از این عصاره‌های نانویی بودیم. کاهش ابعاد ذرات به مقیاس نانو موجب افزایش عمق نفوذ این ذرات می‌شود از این رو ما اقدام به فرمولاسیون ۳۰ نوع عصاره گیاه کردیم و در این مسیر چند پروژه دانشجویی نیز تعریف شد.

احمدی گفت: ما به دنبال کاربرد صنعتی این نانوساختارها هستیم، چندی پیش یکی از فرمولاسیون‌های خود را به سازمان دامپزشکی معرفی کردیم که می‌توانست ماندگاری محصولات پروتئینی را افزایش دهد. سازمان دامپزشکی نیز یکی از شرکت‌های بسته‌بندی فرآورده‌های پروتئینی را به ما معرفی کرد و به صورت پایلوت این فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری گوشت گاو، گوسفند و مرغ در بسته‌بندی‌ها مورد آزمایش قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از اسپری شدن این فرمولاسیون نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری این محصولات از ۴ روز به ۶ روز افزایش یافت. پس از کسب این نتایج به دنبال پیاده‌سازی این فناوری در صنعت هستیم.

به گفته این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشـگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، این فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل وسیعی برای استفاده در صنایع مختلف دارد.

منبع