• امروز : پنج شنبه - ۱۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024

درباره کیست کبد بیشتر بدانیم

  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۳۴
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم

به گزارش خبرگزاری مهر، سید موید علویان، با عنوان این مطلب که کیست کبدی در حدود ۴ درصد افراد جامعه را درگیر می‌کند و در اکثر موارد خوش خیم است، گفت: کیست‌ها، کیسه‌های غیر طبیعی با محتوای مایع در کبد هستند که به دو شکل ساده و انگلی تقسیم می‌شوند.
وی افزود: کیست ساده در نتیجه یک ناهنجاری در مجاری صفراوی ایجاد می‌شود و در آن صفرا جمع می‌شود. برخی از این کیست‌ها از دوران کودکی بوده و تا بزرگسالی بی علامت بوده و به طور اتفاقی و در سونوگرافی یافت می‌شوند.
علویان ادامه داد: در برخی شرایط کیست کبدی به صورت متعدد و همراه با کیست‌هایی در کلیه‌ها بوده که منشأ کاملاً ژنتیکی دارد.
این فوق تخصص کبد درباره کیست انگلی، گفت: کیست انگلی یا هیداتیک در نتیجه انگلی به نام اکینو کوک ایجاد می‌شود. این کیست در نقاط مختلف بدن ایجاد می‌شود و از جمله کبد شایع‌ترین محل ابتلاء است. بیماری در مناطق روستایی و در محل‌هایی که سگ و گوسفند زندگی می‌کنند و در نتیجه مصرف غذای آلوده دیده می‌شود.
وی افزود: کیست‌های کبدی چه از نوع ساده و چه از نوع انگلی در اکثر موارد بدون علامت بوده و به ندرت مشکلی برای مبتلایان ایجاد می‌کنند و تأثیری بر زندگی افراد ندارند. در موارد نادر که کیست‌های کبدی بزرگ شده و به ارگان‌های دیگر در شکم فشار وارد می‌کنند، فرد از احساس سنگینی، نفخ شکم و درد در قسمت فوقانی شکم شکایت می‌کند.
علویان ادامه داد: تشخیص علت بیماری با انجام آزمایشات کامل خونی و انگلی و در برخی موارد سی تی اسکن شکم است.
وی افزود: در موارد کیست‌های کوچک کبدی نیازی به درمان نیست. در مواردی که علل انگلی به اثبات رسید، استفاده از داروهای ضد انگلی توصیه می‌شود. در برخی شرایط انجام جراحی ضرورت پیدا می‌کند.
این استاد بازنشسته دانشگاه گفت: هنوز علل بزرگ شدن کیست‌های کبدی ناشناخته مانده است.

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=275313

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.