محمدرضا شاه محمدی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما توانستیم در این شرکت با همکاری متخصصین دانشمند با روش میکروبیولوژی آلودگیهای نفتی را از خاک و آب پاک کنیم.
وی تاکید کرد: به زبان ساده با استفاده از این روش باکتریهای بومی در مناطق شناسایی و کشت شده و با رها کردن آنها به آب و خاک آلوده به مواد نفتی، باکتریها از آلودگیهای نفتی تغذیه میکنند.
شاه محمدی ادامه داد: این باکتریها باعث حذف آلودگیهای نفتی شده و سپس خودِ باکتری نیز تجزیه میشود و علاوه بر رفع آلودگی، هیچ نوع باکتری در آب و خاک دیده نمیشود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: رفع آلودگیهای نفتی به روش شیمیایی در دنیا و حتی در کشور مرسوم است و به لحاظ اجرایی، هزینهای و رفع کامل آلودگیها قابل قیاس با روش این شرکت نیست.
وی با بیان اینکه این طرح در قالب پایلوت برای یک شرکت نفتی در جزیره خارگ اجرا شد گفت: موفقیت حیرت انگیز این روش طی صورتجلسه ای به تأیید مدیران منطقه و خصوصاً واحد اچ اس ای رسید.
شاه محمدی گفت: متأسفانه به رغم آلودگیهای زیست محیطی در خشکی و دریا و جریمههای تعیین شده توسط محیط زیست برای واحدهای اجرایی عملیاتی در مناطق سکوهای نفتی، استخراج مواد نفتی و لایروبی در مناطق نفت خیز بالاخص در خلیج فارس و دریای خزر مورد استقبال قرار نگرفته است.
به گفته مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، با توجه به هزینههای مقرون به صرفه، این دانش فنی تاکنون از توجه مسئولان برخوردار نشده است.