• امروز : جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 September - 2024

سریع‌ترین روش ترخیص کالا از گمرک کدام است؟

  • ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۷
سریع‌ترین روش ترخیص کالا از گمرک کدام است؟

پته گمرکی سریع‌ترین روش ترخیص کالا از گمرک است. این روش به علت سرعت بالا و فرایند آسان محبوبیت بسیاری در بین تاجران دارد. در این مطلب قصد داریم به معرفی پته گمرکی و شرایط ترخیص کالا از گمرک به روش پته بپردازیم. برای بررسی دقیق مزایای پته گمرکی ابتدا باید به تعریف پته گمرکی بپردازیم و به این پرسش که پته گمرکی چیست پاسخ دهیم.

پته گمرکی چیست؟

پته‌ی گمرکی در واقع سندی برای خروج کالا از گمرک بدون نیاز به ثبت سفارش است. به‌طورکلی پته به دودسته‌ی پته مسافری و تجاری تقسیم می‌شود. کالاهایی که به روش پته گمرکی ترخیص می‌شوند، باید جهت مصرف در واحدهای تولیدی و دانش‌بنیان یا مؤسسات تحقیقاتی وارد کشور شوند. البته باید توجه داشته باشید که تنها زمانی می‌‍‌توانید کالای خود را به این صورت از گمرک ترخیص کنید که کالای وارداتی شما از نظر تعداد و ارزش جز کالاهای تجاری به شمار نیاید. ترخیص کالا به روش پته سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا در گمرک است؛ به‌طوری‌که پس از دریافت قبض انبار و اقدامات لازم برای صدور پته (گرفتن مجوزها در صورت نیاز و انجام تشریفات گمرکی) کالا ظرف چند ساعت از گمرک ترخیص و سپس به مشتری تحویل داده می‌شود.

چه کالاهایی پته گمرکی می‌شوند؟

وقتی گمرک این تشخیص را بدهد که کالا جنبه‌ی تجاری ندارد، پته‌ی غیرتجاری صادر می‌شود و در صورت اخذ مجوزهای ضروری مجوز ترخیص را صادر می‌کند. به‌طورکلی برای ترخیص تمام کالاهایی که توسط گمرک، مسافری شناخته شدند نیازی به کارت بازرگانی ندارند. این کالاها می‌توانند با این روش ترخیص شوند:

  • کالاهایی که از نظر تعداد، جنس و ارزش، تجاری محسوب نشوند.
  • کالاهای مسافری که سقف مالی مشخصی دارند.
  • کالاهایی که از نظر قیمت و تعداد جنبه تجاری ندارند و جهت مصرف در واحدهای تولیدی وارد شده‌اند.

این کالاها به تشخیص سازمان گمرک و با گرفتن مجوزهای ضروری جواز ترخیص برای پته‌ی غیرتجاری آنها صادر می‌شود.

چگونه پته گمرکی ثبت می‌شود؟

درگذشته پته گمرکی به‌صورت دستی ثبت می‌شد و احتیاجی به اظهار کالا نبود. اما با افزایش تخلفات در صنعت حمل‌ونقل با ابلاغ بخشنامه جدید، معاونان فنی گمرک وظیفه دارند در صورت تأیید پته مسافری و غیرتجاری بودن کالا، حتماً آن را در سامانه گمرکی به‌صورت الکترونیکی اظهار اولیه کنند. به همین دلیل، در فرایند بازرسی کالا برای پته گمرکی سخت‌گیری‌هایی انجام می‌شود، اما نه تااندازه‌ای که از سرعت ترخیص کالا بکاهند.

مزایای پته گمرکی

ثبت پته گمرکی برای صاحبان بار ارزشمند و مناسب است، چرا که از این طریق صاحب بار می‌تواند کالاهای خود را به‌سرعت از گمرک خارج کند. ثبت پته گمرکی نسبت به برگه سبز دردسرهای کمتری دارد و مراحل ثبت آن کمتر طول می‌کشد. ضمناً برای پته گمرکی نیازی به ثبت سفارش نیست. همچنین کالاهایی که از سمت گمرک پته مسافری تشخیص داده شوند، نیازی به کارت بازرگانی ندارند.

تفاوت بین پته گمرکی و برگه سبز گمرکی

در هنگام ترخیص کالا از گمرک با دو نوع برگه ترخیص مواجه خواهید شد:

1.  برگه سبز:

پروانه یا مجوز ورود گمرکی کالای تجاری به گمرک ایران است. تفاوت اصلی بین پته و برگ سبز گمرکی این است که برای ترخیص کالا از طریق پته، نیازی به تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش نیست. ترخیص کالا از طریق برگ سبز به اظهارنامه گمرکی متکی است. در فرایند ترخیص کالا، پته جزء سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا از گمرک است.

2.  پته گمرکی:

پروانه یا مجوز ترخیص گمرکی برای کالای غیرتجاری است. ترخیص کالا از طریق برگ سبز به اظهارنامه گمرکی متکی است. در فرایند ترخیص کالا، پته جزء سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا از گمرک است.

سریع‌ترین و امن‌ترین شرکت برای ثبت ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک مسیرهای مختلف و مراحل چندگانه‌ای دارد. فرایند ترخیص کالا برای برخی شرکت‌های با تجربه، امری ساده و آسان است. درعین‌حال ممکن است برای دیگران ترخیص کالا از سخت‌ترین بخش‌های یک تجارت باشد.
یک شرکت بازرگانی معتبر می‌تواند مسیر قرمز گمرکی را به فرش قرمز تبدیل ‌کند تا روند پیچیده خروج کالا از گمرک، آسان و اصولی و البته سریع انجام شود.

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=190890

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.