• امروز : دوشنبه - ۲۰ آذر - ۱۴۰۲
  • برابر با : Monday - 11 December - 2023

سریع ترین روش برای انتخاب مکمل رنگ لوازم خانگی

  • ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۸
سریع ترین روش برای انتخاب مکمل رنگ لوازم خانگی

یکی از سخت‌ترین انتخاب‌ها در زمان چیدمان دکوراسیون خانه، انتخاب رنگ مبلمان و رنگ‌های مکمل آنها برای رسیدن به یک دکور شیک است.

چه شما یک رنگ خنثی برای دکوراسیون خود انتخاب کرده باشید و یا یک رنگ جسورانه، رنگ‌ها تاثیر زیادی در آنچه دکوراسیون شما به بقیه نشان می دهد خواهد داشت. در واقع پیدا کردن رنگ مناسب برای هر اتاق تاثیر زیادی در حس و حال نهایی ایجاد شده در آن می گذارد.

سبک دکوراسیون، مبلمان انتخابی شما و نیز اندازه اتاق تاثیر زیادی در انتخاب رنگ ها دارند. انتخاب رنگ مبلمان به دلیل تنوع بالای مدل‌ها و طیف وسیع از رنگ‌ها که برای انتخاب وجود دارد؛ کار سخت و دشواری است. به همین دلیل ما در این مقاله به شما راهنمای برای انتخاب رنگ مناسب ارائه می دهیم.

نحوه انتخاب رنگ مبلمان

رنگ‌ها می‌توانند یک فضا را بازتر نشان داده، آن را کوچک کنند یا به آن گرما یا صمیمیت اضافه کنند. با انتخاب یک رنگ خوب برای مبلمان می‌توانیم فضا را یکپارچه و منسجم نشان دهیم. 

بهترین رنگ ها برای اتاق نشیمن رنگ‌های قهوه ای، کرمی، طوسی، بژ، خاکستری، مشکی و سفید هستند. هنگام انتخاب رنگ مبلمان برای هر فضا باید چند نکته را در نظر بگیرید:

  • اندازه و شکل 
  • سبک اتاق
  • فضایی که فرد می خواهد ایجاد کند
  • مقدار نور طبیعی
  • رنگ های دیگر در دکوراسیون اتاق قرار دارد

رنگ یکی از ابزارهای قدرتمند در دستان طراح است که می‌تواند با توجه به آن حس و حال متفاوتی در فضا ایجاد کند. پس می‌توان به عنوان نقطه شروع، حسی که می‌خواهید در فضا به آن برسید را در نظر بگیرید. تصمیم گیری در مورد هدف فضا می تواند به شما برای داشتن چشم انداز درست در انتخاب رنگ ها و سایر جزییات کمک زیادی نماید.

چگونه رنگ ها بر فضا تاثیر می گذارند

آشنایی نسبی با روانشناسی رنگ ها برای انتخاب مبلمان مناسب یک فضا، مانند جاکفشی آپارتمانی، تخت خواب، میز تحریر و … چه در محیط کار و چه محیط خانه ضروری می باشد. زیرا در حس و حال فضای ایجاد شده تاثیر گذار است.

قرمز

رنگ قرمز یکی از قدرتمند ترین رنگ ها است که همراه خود حس اشتیاق را همراه دارد. در گذشته از طیف های مختلف این رنگ در کاخ ها و لباس های افراد سلطنتی استفاده می شد. همچنین یک عامل مهم برای افزایش تعامل بین افراد در یک اتاق است. برای همین اگر به دنبال انتخاب یک رنگ خاص برای مبل های اتاق نشیمن خود هستید، رنگ قرمز گزینه مناسبی محسوب می شود.

زرد

زرد از نظر جهانی یک رنگ نشان دهنده خوش بینی و شادی است. در واقع رنگ زرد را به خورشید نسبت می دهند که نمایانگر تجدید و امید است. استفاده از رنگ زرد می‌تواند به ایجاد حس صمیمیت و نشاط کمک کند.

اگر یک فضای تاریک را دکور می‌کنید، رنگ زرد می‌تواند در روشن‌تر شدن آن تاثیر بگذارد. برای مثال انتخاب یک مبل زرد در یک فضا می‌تواند به آن شادابی ببخشد و یا در یک پس زمینه خنثی انتخاب کوسن ها و پاف‌های زرد می‌تواند درخشندگی اتاق را بیشتر کند.

آبی

آبی یک رنگ آرام بخش است که به افراد کمک می کند تا با قرار گرفتن در فضایی با این رنگ احساس امنیت و آرامش داشته باشند. علاوه بر این، آبی یکی از بهترین رنگ ها برای مبلمان است زیرا به راحتی با بقیه رنگ ها تطبیق پیدا می کند. اگر می خواهید از این رنگ در فضای خانه خود استفاده کنید از اتاق خواب گرفته تا نشیمن، برای همه جا مناسب است.

برای دیوار ها هم رنگ آبی یک گزینه مناسب است زیرا رنگ های مکمل آن به خوبی پیدا می شود، برای انتخاب یک رنگ مناسب با آبی می توانید به گزینه هایی با ته مایه آبی نیز فکر کنید.

برای مثال برخی از سایه های رنگ خاکستری ممکن است به رنگ سبز نزدیک باشند که میتوان آن را با رنگ سبز آبی یا فیروزه ای ترکیب کرد یا مبلمانی به رنگ بنفش را با دیوار هایی که تناژ آبی دارند ست کرد.

مشکی

مشکی یکی از رنگ های قدرتمند و ماندگار در در دکوراسیون است که با استفاده از آن می توان زیبایی و طراحی هر اتاق را منحصر به فرد کرد. در عین حال که مشکی نمادی از قدرت است، نشان دهنده ظرافت هم می باشد که میتواند برای شیک و لوکس کردن هر دکوراسیونی مورد استفاده قرار بگیرد. اگر دوست دارید دکوراسیونی شیک داشته باشید، می توانید اثاثیه مشکی را با دیوار های روشن ست کنید.

سفید

سفید معمولا بیانگر پاکیزگی و با  حس آرامش همراه است. اگر می خواهید هزینه ای که برای قیمت کمد پرداخت می کنید تا سالها ماندگار باشد، رنگ سفید را برای آن در نظر بگیرید. رنگ سفید از رنگ هایی است که هیچ وقت از مد نمی افتد و به رنگ های مختلف هم اجازه می دهد که به خوبی با آن ترکیب شوند. بهترین پس زمینه برای قرار دادن انواع دکوری هم رنگ سفید است.

خاکستری

اگر دوست دارید به اتاق خود عمق ببخشید، رنگ خاکستری را انتخاب کنید. این رنگ در کنار این که خیلی جذاب است، اما از آنجایی که یک رنگ خنثی است کمترین تاثیر را بر فضا خواهد گذاشت. رنگ خاکستری با انطباق بالایی که با سایر رنگ ها دارد، می تواند محیطی قدرتمند و در عین حال آرام ایجاد کند که در هماهنگی کامل با سایر اجزا است.

راه های انتخاب رنگ مبلمان 

همانطور گفتیم رنگ ها تاثیر زیادی در فضا دارند و رنگ مبلمان نیز از این قضیه مستثنی نیست. همه ما می دانیم که برخی از رنگ ها گرم و برخی دیگر سرد و خنک هستند. اما واقعا کدام رنگ ها بهتر با هم هماهنگ میشوند و مکمل های خوبی برای یکدیگر هستند؟

طراحی فضا را در نظر بگیرید

 به عنوان یک قانون رنگی که برای مبلمان انتخاب می کنید باید با رنگ پسزمینه یعنی دیوارها و کف اتاق از نظر خصوصیات روانشناسی و تناژ متفاوت باشد.

برای مثال مبلمان روشن مانند یک میز تحریر مدرن با رنگ روشن در کنار کفپوش های چوبی تیره فضایی آرام و دنج ایجاد می کند. در حالی که برای لوکس بودن یک فضا رنگ های پس زمینه را روشن و رنگ مبلمان را باید تیره انتخاب نمود.

نور و رنگ

نور اتاق، اینکه طبیعی باشد یا مصنوعی تاثیر زیادی در نمایی که رنگ از خودش بجا میگذارد دارد. به عنوان مثال رنگهایی با تناژ گرم مثل زرد، گلبهی و نور خورشید باعث می شود فضا روشن تر به نظر برسد. نور های مصنوعی می توانند رنگ ها را تغییر دهند، برای مثال لامپ های رشته ای رنگ ها را گرمتر می کنند در حالی که لامپ های فلورسنت رنگ ها را سردتر یا متمایل به آبی نشان دهند. 

برای همین یک وسیله در مغازه ممکن است رنگ متفاوت تری نسبت به آنچه در خانه می بینید داشته باشد.

رنگ مشابه یا مکمل 

شما می توانید برای دکوراسیون خود از دو گره ترکیب رنگی استفاده کنید:

رنگ های مشابه که رنگ هایی نزدیک به هم هستند و در کنار هم عالی به نظر می رسند زیرا به طور طبیعی از یک خانواده هستند. اگر دوست دارید فضایی ملیح و آرام ایجاد کنید به سراغ این انتخاب بروید.

رنگ های مکمل، رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ مقابل همدیگر قرار دارند و متضاد هم هستند. این رنگ ها قابلیت این را دارند که اتاق را پویا تر نشان دهند برای مثال ترکیب رنگ سرمه ای با کوسن های خردلی یک نتیجه بی نظیر خواهد داشت.

قانون 60-30-10 

این قانون به شما اجازه انتخاب 3 رنگ را می دهد. رنگی که به عنوان اساس و پایه کار انتخاب می کنید، باید 60 درصد دکوراسیون را شامل شود. معمولا این رنگ برای پس زمینه یعنی دیوارها و کف اتاق استفاده می شود. برای رنگ های ثانویه ما حدود 30 درصد از دکوراسیون را اختصاص می دهیم که شامل رنگ اثاثیه بزرگ مثل مبل ها یا پرده ها است. از آخرین بخش یعنی رنگی که باید 10 درصد از مبلمان را به آن اختصاص دهیم، برای استفاده در تزئینات و جزئیات استفاده می کنیم.

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=200548

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.