خبرگزاری مهر _ حوزه سلامت: زمانی که هوا سرد میشود، ویروسهایی که باعث عفونت تنفسی میشوند مخصوصاً در اطفال تشدید پیدا میکند. و احتمال سرماخوردگی در افراد مختلف را بالا میبرد.
همچنین این موضوع را نیز باید در نظر داشت که ما یک زندگی شهری، هوای به شدت آلوده، بارندگی خیلی کم و خشکی هوا را داریم که همین موارد احتمال سرماخوردگی در این فصل مخصوصاً در اطفال بالا میبرد. در همین راستا گفتوگویی با فریبا شیروانی فوق تخصص عفونی کودکان داشتیم.
الگوی خوبی برای اطفال باشیم
شیروانی در خصوص کنترل بیماری سرماخوردگی اظهار داشت: دیگران به خصوص اطفال باید یاد گرفته باشند زمانی که عطسه یا سرفه کردند دستمال یا آستین لباسشان را روی بینی خود حائل کرده تا ویروس سرماخوردگی پخش نشود. همچنین زمانی که دستشان به ترشحات بینی آلوده هست حتماً دستانشان شسته شود.
مواردی که باعث میشود سرماخوردگی در این فصل تشدید پیدا کند
وی گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که باعث میشود افراد دچار ویروس سرماخوردگی شوند مواردی همچون خستگی، بی خوابی و استرس زیاد. کسانی که آلرژی دارند و آلرژی آنان کنترل نشده است، کسانی که سینوزیت دارند، همچنین کسانی که تغذیه خوب و سالم ندارند، از سبزیجات استفاده نمیکنند این باعث میشود تا بیشتر از افراد دیگر دچار سرماخوردگی شوند.
شیروانی گفت: زدن واکسن آنفلوانزا برای افراد، مخصوصاً کسانی که بیماری زمینهای دارند حتماً توصیه شده است.
وی ادامه داد: کودکان در سنین مختلفی هستند اما بچههایی که به مدرسه میروند و با محیط بیرون به طور دائم در تماس بوده است. زمانی که به خانه برمیگردد، میتواند منجر به بیماری در خردسالان ساکن آن خانه شود.
فوق تخصص عفونی کودکان گفت: شایعترین بیماریها در اطفال و کودکان در فصل سرد عفونتهای تنفسی است. این عفونت تنفسی گاهی اوقات با عفونتهای گوارشی همراه میشود و فرد علائم گوارشی مانند: دل درد، اسهال و استفراغ را دارا است.
وی عنوان کرد: ویروسهایی که در محیط هستند ویروسهایی چون: آنفلوانزا و کرونا، ویروسهای مجاری تنفسی (RSV) که یکی از شایعترین علل سرماخوردگی است، وجود دارد که هر کودک با توجه به سن خود ممکن است به آن مبتلا شود و برایش خطرناک باشد.وی افزود: زمانی که کودک علائم شدید مثل تب بالا، استفراغ و یا سرفههای خیلی شدید را داشته باشد والدین باید کودک را به دکتر برده و کودک را در خانه نگه ندارند به طوری که وضعیت جسمی کودک بدتر شود.
پزشک با توجه به حاد بودن حال کودک دارو تجویز میکند
شیروانی ادامه داد: یک پزشک با توجه به آلرژی داشتن یا نداشتن کودک و علائمی که آیا بیماری کودک گوارشی یا تنفسی است درمان را شروع میشود. به طور معمول درمانها در ابتدا علامتی (نوعی درمان است که بر رفع نشانه بیماری تمرکز دارد و به عامل اصلی بیماری نمیپردازد) است، مگر اینکه عفونت گلو، سینوزیت یا ریه چرک کرده باشد پزشک به کودک آنتیبیوتیک میدهد. اما اگر حال کودک خیلی وخیم باشد بستری میشود.
وی افزود: اگر استفراغهای شدید به کودک دست دهد، خطرناک است و ممکن است مغز کودک را درگیر کند.
برای پوشش اطفال در این فصول چه توصیههایی دارید؟
شیروانی گفت: زمانی که مادر بچه دار میشود، هیچ آموزشی نمیبیند. یکی از مشکلات مهم در جامعه امروز در لباس پوشیدن کودکان توسط پدر و مادر است.
وی افزود: بر اساس نظر افراد بزرگتر در خانواده خیلی لباس به بچه میپوشانند، اما دیده میشود کودکی با اینکه خیلی لباس به تن دارد، اما کمر یا پای کودک از لباس بیرون و در معرض باد است. بچههایی که سن پایینی دارند حتماً باید لباس یکسره بپوشند، به طوری که کمر کودک در معرض باد قرار گرفته نشود. همچنین استفاده از جورابهای بلند به شدت توصیه میشود، چرا که جورابهای کوتاهی که امروزه مُد شده است به درد کودک نمیخورد و مخصوص بزرگسالان است.
شیروانی در آخر خاطر نشان کرد: ما همیشه به والدین توصیه میکنیم که فرزندان خود را حتی در سن ۱۶_۱۷ سالگی نیز نگذارند از جوراب کوتاه استفاده کنند و نوزادان خود را بر اساس حرارت محیط بپوشانند. زیرا اگر لباس زیاد بپوشانند و حرارت بدن با محیط سازگار نباشد ممکن است طفل دچار زردی شود. اگر رسانه بتواند آموزش پوشاندن لباس را بگذارد خیلی از خانوادهها دیگر اشتباه لباس تن فرزندشان نمیکنند.
شایعترین بیماریهای اطفال در فصل سرما/ کودکان چه لباسی بپوشند؟
لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=274084