شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای ساده و سنتی ما ایرانیهاست که فروش بالایی در ایام عید دارد. طرز پخت این شیرینی بسیار ساده و راحت است ولی باید توجه داشته باشید که این شیرینی اگر درست بستهبندی نشود در زمان حمل به راحتی ازبین میرود. بهترین راه برای حمل شیرینی آردنخودچی استفاده از جعبه شیرینی نخودچی است. درادامه بیشتر توضیح خواهم داد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
- آردنخود چی : نیم کیلو
- هل سبز ساییده شده : یک قاشق مربا خوری
- پودر قند : 250 گرم
- روغن جامد : 250 گرم
طرز تهیه شیرینی نخودچی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید.
مرحله دوم
پودر قند و روغن جامد را نیز در ظرف دیگری بریزید و به کمک همزن برقی و یا همزن دستی شروع به همزدن مواد با یکدیگر کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. در ادامه یک دستکش پلاستیکی به دست کنید و پودر قند و روغن را با دست ورز دهید تا کاملاً مواد فرم خامه ای به خود بگیرند.
مرحله سوم
بعد از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز داده شد نصف آرد نخودچی را که از قبل الک کرده اید را به پودر قند اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن کنید. سپس باقی مانده آرد نخودچی را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی در بیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.
مرحله چهارم
در حین ورز دادن هل را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید. وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 6 تا 24 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه بگذارید بماند تا استراحت کند.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و با کمک وردنه روی آن بکشید تا کاملا صاف و یکدست شود.
مرحله ششم
در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن به شیرینی استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی نخودچی هستند. ضخامت خمیر شیرینی ها باید به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید.
مرحله هفتم
پس ازاینکه شیرینی ها را قالب زدید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشاندید سپس شیرینی ها را روی سینی قرار دهید قرار دهید. در این قسمت اگر بخواهید میتوانید شیرینی را تزیین کنید.
مرحله هشتم
سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر که با حرارت 170 درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده اید بگذارید و اجازه دهید تا به مدت 15 الی 20 دقیقه شیرینی ها بپزد. باید دقت داشته باشید که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.
مرحله نهم
پس از اینکه شیرینی آرد نخودچی به پخت رسید شیرینی ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی ها کاملاً سرد شود چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را فر خارج کنید به خاطر تردی و شکنندگی ،شیرینی ها خرد می شود.
نکات مورد توجه برای تحویل شیرینی نخودچی به مشتری
- بهداشتی بودن بستهبندی شیرینی آردنخودچی در زمان تحویل بسیار اهمیت دارد.
- ظاهر بستهبندی باید مناسب این شیرینیهای خوشمزه باشد.
- ابعاد بستهبندی باید به نوعی باشد که به شیرینی فشار وارد نکند و تا زمان تحویل باعث خراب شدن شیرینی نشود.
- هزینهی بستهبندی باید مناسب باشد.
بهترین روشی که همهی نکات را در خود جای میدهد استفاده از جعبههای مقوایی است. معمولا جعبههای شیرینی نخودچی دارای یک پنجره است که محتویات داخل جعبه را نمایش میدهد و ظاهر شیکی دارد و میتوانید طرح اختصاصی مناسب برند خود را برروی آن چاپ کنید. برای کاهش هزینهها بهتر است این جعبههای نخودچی را از تولیدی جعبه شیرینی خریداری کنید.
نکاتی برای تردتر کردن و خوشمزهتر کردن شیرینی نخودچی
- برای اینکه خمیر شیرینی نخودچی را از حالت پودری در بیاورید می توانید حداکثر 30 الی 40 گرم روغن جامد به آن اضافه کنید، هر چند این شیرینی بدون روغن خوشمزهتر و باکیفیتتر خواهد شد.
- در صورت تمایل میتوانید به اندازه نصف قاشق غذا خوری هل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- آرد برنج کمک می کند تا شیرینی شما تردتر شود. به همین دلیل می توانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
- این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.
- به دلیل سفت نبودن خمیر این شیرینی معمولا قالب زدن آن کمی مشکل دارد بنابراین باید با توجه به نوع آرد مقدار آن را کم و زیاد کنید.
کلام آخر
برای سفارش طرح اختصاصی برروی جعبههای شیرینی نخودچی میتوانید با واحد طراحی شرکت ملک مقوا تماس گرفته و طرح مورد نظرتان را سفارش دهید. شماره تماس: 03137483774