• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

علت مرگ ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز تشریح شد

  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۶
علت مرگ ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز تشریح شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید عادل مولا عصر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به انتشار ویدئویی در فضای مجازی در خصوص سم‌ریزی و مرگ ماهیان در منطقه دز اظهار کرد: اخیراً کلیپی مبنی بر سم‌ریزی و مرگ‌ومیر ماهیان در منطقه دز در فضای مجازی منتشر شده است که این ویدئو برگرفته از ویدئوهای متنوع است.
وی افزود: ما بر اساس وظیفه، این موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و طبق بازدید از منطقه مشخص شد حوضچه‌ای در محدوده منطقه حفاظت شده دز در نزدیکی شهر حُر در مجاورت زمین‌های کشاورزی وجود دارد که آب این برکه حاصل از آب برگشتی روان‌آب‌های سطحی و آب کشاورزی است. وقتی این حوضچه پرآب است، اهالی محلی بچه ماهی در این حوضچه می‌ریزند و بعد از بزرگ شدن ماهی‌ها، ماهیگیری می‌کنند.
مولا گفت: در این مورد، آب در این نقطه جمع شده و بعد از مدتی که راکد شده، اکسیژن آب کاهش یافته است. هر چند در این شرایط، ممکن است تأثیر فاکتورهای شیمیایی حاصل از زمین‌های کشاورزی نیز موجب مرگ‌ومیر آبزیان به ویژه ماهیان ریز شده باشد.
وی با بیان اینکه ماهی‌های تلف‌شده بیشتر از نوع کپور بوده‌اند، افزود: میزان تلفات در این حوضچه زیاد نبوده است و به جای بررسی میزان تلفات، بیشتر در حال بررسی نحوه تلف شدن ماهی‌ها هستیم. طبق بررسی‌های میدانی و آزمایش‌های لحظه‌ای، علت مرگ ماهی‌ها کمبود اکسیژن بوده است.
وی افزود: اگر مواد سمی حاصل از زمین‌های کشاورزی وارد بدن ماهیان شده باشد، در آزمایش‌های بعدی مشخص خواهد شد.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: از سال‌های قبل این موضوع پیگیری و مسیر فرار آب‌های ورودی از زمین‌های کشاورزی به این محدوده تعبیه شده بود، اما با این وجود نمی‌توان همه آب‌های غیرقابل کنترل را منحرف و به صورت مستقیم وارد منابع آبی مانند رودخانه کرد. افرادی که در بالادست در زمین‌های کشاورزی سم‌ریزی می‌کنند، شناسایی شده‌اند و تذکر لازم به آنها داده شده است تا در سمپاشی مزارع دقت و آب‌ها را به جاهای دیگر هدایت کنند با این وجود ماهیان از این آلودگی‌ها بی تأثیر نخواهند بود.
وی بیان کرد: با این وجود، علت مرگ‌ومیر ماهی‌ها در کلیپی که منتشر شده، بیشتر حاصل از کمبود اکسیژن محلول در آب بوده است.
مولا گفت: همکاران ما در حال پایش مناطق و زیستگاه‌ها هستند تا اقدامات لازم را در جاهایی که قبلاً آب داشته و اکنون کم‌آب شده‌اند و احتمال ایجاد اثر منفی بر زیستمندان این مناطق وجود دارد، انجام دهند و از مرگ‌ومیر آبزیان جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=205721

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.