همه ما عبارت «پوشیدن کفش آهنین» را در زندگی خود شنیدهایم و یکی از مواقعی که باید این کفش را بپوشید، برای ترخیص خودرو از پارکینگ است. موفقیت در این کار به بیدار شدن در صبح زود و سرعت عمل در مراجعه به مراکز مختلف نیاز دارد؛ وگرنه ترخیص خودرو بهروز یا روزهای بعد موکول میشود و آنهایی که در شهرهای شلوغی مثل تهران زندگی میکنند، میدانند که چند روز سر کردن بدون خودرو و استفاده از وسایل نقلیه عمومی شلوغ یعنی چه.
در این مقاله هر آنچه باید در مورد ترخیص خودرو از پارکینگ بدانید را با شما در میان میگذاریم تا بتوانید این کار را سریعتر انجام بدهید و خودروی خود را تحویل بگیرید.
دلایل انتقال خودرو به پارکینگ راهور چیست؟
اطلاع از نحوه پیشگیری از این رویداد بد، شما را از گرفتاریهای متعدد آن و سر کردن بدون خودرو راحت میکند. اولین گام در پیشگیری، دانستن دلایل توقیف خودرو است:
- پارک در محل مطلقاً ممنوع
- تصادف منجر به آسیب هر دو خودرو یا جرح و فوت
- دستور قضایی
- همراه نداشتن مدارک ضروری خودرو
- خلافی بالای ۵ میلیون تومان
- انجام برخی از تخلفات به صورت همزمان (حرکات مارپیچ، سرعت بیش از حد و…)
- رانندگی در مستی
- پلاک مخدوش
- کشف حجاب
چگونه از انتقال خودرو به پارکینگ جلوگیری کنیم؟
به غیر از رعایت قانون و پرهیز از تخلفات بالا، یک راه دیگر هم برای جلوگیری از توقیف و ترخیص خودرو از پارکینگ وجود دارد. درصورتیکه هنگام انتقال خودرو توسط جرثقیل در محل حضور داشته باشید و مدارک هویتی و مالکیت خودرو را ارائه دهید، پلیس حق بردن خودروی شما را نخواهد داشت و فقط باید به صدور قبض جریمه اکتفا کند. البته اگر خودرو به دلیل حکم قضایی، حمل مشروب و… توقیف شده باشد نمیتوانید جلوی انتقال آن به پارکینگ را بگیرید.
از کجا بفهمیم خودروی ما در کدام پارکینگ است؟
در بیشتر مواقع یک پیامک ناگوار برای مالک خودرو ارسال میشود که خبر از انتقال خودرو به پارکینگ میدهد و در آن نام و آدرس پارکینگ هم ذکر میشود. اگر چنین پیامکی را دریافت نکردید، با استفاده از راههای زیر میتوانید استعلام انتقال خودرو به پارکینگ را بگیرید:
- تماس با پلیس ۱۱۰ و ارائه اطلاعاتی مثل کد ملی مالک و شماره پلاک
- مراجعه به سایت پلیس راهور (rahvar120.ir)
- استفاده از اپلیکیشن پلیس من (بخش ترخیص خودرو)
- ارسال شماره پلاک بدون فاصله و حروف به سرشماره ۳۰۰۰۵۳۵۳
نکته: در ۳ روش اول، باید حتماً کد ملی مالک را داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو از پارکینگ
اگر از انتقال خودرو به پارکینگ مطمئن شدید و توانستید آدرس پارکینگ را پیدا کنید، وقت آن رسیده که مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو از پارکینگ را فراهم کنید تا کارتان با سرعت بیشتر جلو برود:
- اصل و کپی کارت ملی مالک
- اصل و کپی شناسنامه مالک
- اصل و کپی گواهینامه
- اصل و کپی کارت ماشین
- اصل و کپی برگ سبز خودرو
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث خودرو
- فیش پرداخت عوارض شهرداری و خلافی خودرو
- مجوز ترخیص خودرو
- فیش پرداخت هزینه جرثقیل و پارکینگ
- وکالتنامه مالک خودرو
نکته: ترخیص خودرو از پارکینگ بدون مالک امکانپذیر نیست؛ مگر این که مالک به شخص دیگری وکالتنامه قانونی بدهد.
مجوز ترخیص خودرو چیست؟
مجوز ترخیص مهمترین مدرک برای آزادسازی خودرو از پارکینگ است. زمانی که شما به پارکینگ مراجعه میکنید، به شما برگ توقیف خودرو و قبض جریمه میدهند و باید این مدارک را به ستاد ترخیص ارائه کنید. بعد از پرداخت هزینههای مربوطه مثل هزینه جرثقیل و پارکینگ در آنجا، به شما مجوز ترخیص خودرو داده میشود.
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی (اپلیکیشن پلیس من)
ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی هم امکانپذیر است و به دوندگی نیازی ندارد؛ اما ممکن است زمان بر باشد و مثل روش حضوری نتوانید در یک روز خودرو را آزاد کنید. در ادامه به شما میگوییم که چگونه با استفاده از اپلیکیشن «پلیس من» خودروی خود را از پارکینگ آزاد کنید:
- بعد از نصب برنامه و باز کردن آن، وارد بخش «خدمات راهور» شوید.
- گزینه «ترخیص خودرو» را انتخاب کنید.
- میتوانید با استفاده از شماره پلاک یا شماره قبض، نسبت به ثبت درخواست ترخیص اقدام کنید.
- بعد از پرداخت خلافیهای خودرو و بررسی علت توقیف توسط پلیس راهور، درصورتیکه منع قانونی یا شکایت قضایی وجود نداشته باشد، مجوز ترخیص توسط ستاد مربوطه صادر میشود.
- در صورت صدور مجوز، از طریق پیامک به شما اطلاع داده میشود.
- بعد از آن باید نسبت به پرداخت هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ و همچنین کرایه جرثقیل اقدام کنید. میتوانید این کار را به صورت آنلاین انجام بدهید.
- بعد از آن پیامکی مبنی بر امکان تحویل خودرو برایتان ارسال میشود.
- میتوانید به پارکینگ مربوطه مراجعه کنید و خودروی خود را تحویل بگیرید.
نکته ۱: برای یگیری پیامک ترخیص خودرو میتوانید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید یا پلاک خودرو را بدون فاصله و حروف به سرشماره ۳۰۰۰۵۳۵۳ پیامک کنید.
نکته ۲: میتوانید از طریق سامانه سخا (sakha.epolice.ir) هم نسبت به گرفتن مجوز ترخیص خودرو اقدام کنید.

مراحل ترخیص خودرو در پلیس +۱۰ (حضوری)
اگر خودرو عصای دستتان است و نمیخواهید برای آزادسازی آن درگیر گرفتاریهای مربوط به خدمات دولتی اینترنتی شوید، پیشنهاد میکنیم نسبت به ترخیص خودرو در پلیس +۱۰ اقدام کنید. مراحل این کار را در ادامه آوردهایم:
- صبح زود (ساعت ۷) به پارکینگی که خودرو در آن نگه داری میشود، مراجعه کنید.
- با ارائه مدارک شناسایی و مالکیت خودرو، برگ توقیف و جریمه را از متصدی پارکینگ تحویل بگیرید.
- برای گرفتن مجوز ترخیص، باید جریمه مربوط به توقیف، کل خلافیها، عوارض شهرداری، هزینه جرثقیل و هزینه پارکینگ را پرداخت کنید. برای این که تسویه خلافی فوراً در سیستم راهور ثبت شود، بهتر است به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.
- در مرحله بعد باید فیش پرداخت هزینههای بالا و مدارک مورد نیاز را به ستاد ترخیص خودرو ارائه کنید.
- بعد از آن پیامکی مبنی بر آماده بودن خودرو برای تحویل ارسال میشود و میتوانید با مراجعه به پارکینگ، خودروی خود را آزاد کنید. برای پیگیری پیامک ترخیص خودرو میتوانید به همان روشی که در بخش قبل گفتیم، اقدام کنید.
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف
در شرایط زیر، خودروها بعد از تصادف به پارکینگ منتقل میشوند تا رأی مراجعه قضایی صادر شود:
- هر دو خودرو آسیب ببینند و نتوانند برای تعیین مقصر به توافق برسند.
- تصادف منجر به جرح شدید یا فوت شود.
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف به این بستگی دارد که راننده مقصر بیمه شخص ثالث معتبر دارد یا خیر. اگر راننده مقصر بیمه داشته باشد، میتواند بعد از شکایت زیاندیده و روشن شدن تکلیف پرونده، درخواست ترخیص خودرو از دادگاه را ثبت کند. این مجوز بعد از بررسی بیمهنامه شخص ثالث و اطمینان از اعتبار و پوشش خسارات وارد شده توسط آن، صادر میشود. بعد از آن راننده مقصر میتواند هزینههای پارکینگ، جرثقیل و همچنین خلافی خودرو را پرداخت کند و خودروی خود را تحویل بگیرد.
در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث هم اول باید تکلیف شکایت زیاندیده مشخص شود؛ اما تا زمانی که راننده مقصر خسارت را شخصاً پرداخت نکند یا برای آن تضمینی ارائه ندهد، خودروی او در توقیف باقی میماند.
همچنین درصورتیکه راننده مقصر بیمه داشته باشد و خودرو وسیله امرارمعاش او باشد، میتواند از قاضی پرونده بخواهد تا زمان صدور حکم، مجوز ترخیص خودرو را صادر کند.
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ کشف حجاب
توقیف خودرو به دلیل کشف حجاب بعد از ارسال پیامک سوم و از طریق انتقال خودرو به پارکینگ یا نصب قفل هوشمند در پارکینگ منزل انجام میشود. مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ کشف حجاب به شرح زیر است:
- باید صبر کنید تا دوره معمول توقیف خودرو به دلیل کشف حجاب (یک تا دو هفته) بگذرد.
- بعد از گرفتن استعلام و اطمینان از امکان تحویل خودرو، باید با در دست داشتن مدارک خودرو و کارت ملی و همچنین برگه تسویهحساب خلافی و عوارض شهرداری، به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه کنید.
- در پلیس امنیت اخلاقی از شما تعهد میگیرند و برای گرفتن مجوز ترخیص خودرو، باید هزینه پارکینگ را بپردازید.
- بعد از دادن تعهد و پرداخت هزینه پارکینگ، میتوانید با در دست داشتن مجوز ترخیص به پارکینگ مربوطه مراجعه و خودرو را تحویل بگیرید.
چه زمانی به درخواست ترخیص خودرو از دادگاه نیاز دارید؟
در شرایط زیر، برای ترخیص خودرو از پارکینگ باید نامه دادگاه را داشته باشید:
- توقیف خودرو به دلیل شرب خمر
- توقیف خودرو به دلیل حمل مشروبات الکلی بیش از ۲۰ لیتر
- انتقال خودرو به پارکینگ بعد از تصادف جرحی یا فوتی
- شکایت منجر به حکم توقیف اموال (مهریه، پرداخت خسارت مالی و…)
- عدم پرداخت اقساط لیزینگ خودرو

امکان ترخیص خودرو از پارکینگ با شرایط خاص
در این بخش به پاسخ سؤالات رایجی میپردازیم که در مورد ترخیص خودرو از پارکینگ بدون داشتن مدارک لازم، پرسیده میشوند:
ترخیص خودرو از پارکینگ بدون مالک
در صورت داشتن وکالتنامه رسمی و قانونی از مالک خودرو، میتوانید نسبت به ترخیص خودرو از پارکینگ اقدام کنید. در غیر این صورت باید مالک خودش شخصاً حضور داشته باشد.
ترخیص خودرو از پارکینگ با قولنامه
برای ترخیص خودرو از پارکینگ باید برگ سبز و کارت ماشین را ارائه کنید و این مدارک یا باید به نام خودتان یا شخصی که از او وکالتنامه دارید، باشد. درصورتیکه معامله خودرو بدون تعویض پلاک و به صورت وکالتی انجام شده، امکان ترخیص خودرو از پارکینگ با قولنامه وجود ندارد.
ترخیص خودرو از پارکینگ بدون گواهینامه
در برخی شرایط خاص، امکان ترخیص خودرو از پارکینگ بدون گواهینامه وجود دارد. مثلاً درصورتیکه خودرو به دلیل حکم قضایی توقیف شده باشد و بتوانید از دادگاه دستور ترخیص آن را بگیرید، ممکن است برای این کار از شما گواهینامه نخواهند.
ترخیص خودرو از پارکینگ بدون برگ سبز
برگ سبز از مدارک ضروری برای ترخیص خودرو از پارکینگ و اثباتکننده مالکیت خودرو است. این مدرک باید به نام شخصی باشد که به عنوان مالک برای ترخیص خودرو مراجعه کرده است. ترخیص خودرو از پارکینگ بدون برگ سبز امکانپذیر نیست.
ترخیص خودرو از پارکینگ با وکالت فروش
شرایط ترخیص خودرو از پارکینگ با وکالت فروش با ترخیص آن با قولنامه تفاوت دارد و در صورت داشتن وکالتنامه از مالک، میتوانید آن را ترخیص کنید.
آیا میتوان از پارکینگ شکایت کرد؟
از نظر قانونی، شما باید خودروی خود را به همان شکلی که به پارکینگ منتقل شده، تحویل بگیرید. هنگام تحویل گرفتن خودرو، باید برگهای را امضا کنید که در آن تجهیزات و آپشنهای خودرو اشاره شده است. درصورتیکه مغایرتی در آن دیدید، میتوانید نسبت به ثبت «شکایت سرقت» اقدام کنید. همچنین در صورت بروز موارد زیر هم حق شکایت از پارکینگ خواهید داشت:
- دریافت هزینه بیشتر از مقدار قانونی
- امتناع از تحویل خودرو با وجود داشتن برگه ترخیص
- سرقت قطعات و لوازم خودرو
لیست ستادهای ترخیص خودرو تهران + آدرس و ساعت کاری
پیش از معرفی مراکز ترخیص خودرو در تهران، بد نیست بدانید که ساعات کاری این مراکز در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ۷ صبح تا ۲ بعد از ظهر و پنج شنبهها از ۷ صبح تا ۱۲ ظهر است.
منطقه راهور | آدرس ستاد | شماره تماس |
مرکزی (مناطق ۲، ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲) | خیابان آزادی، بزرگراه یادگار امام، خیابان حبیبالله، بلوار گلها، خیابان زنجان شمالی، جنب کلانتری ۱۱۸ ستارخان | ۰۲۱۶۳۹۵۷۷۸۴ |
منطقه ۱ | بزرگراه ارتش، نرسیده به چهارراه مینی سیتی، انتهای بلوار اوشان، روبهروی بیمارستان ۵۰۵ ارتش | ۰۲۱۲۱۸۶۶۷۵۰ |
منطقه ۲ | بزرگراه حقانی، شرق به غرب، بعد از خروجی مدرس، سمت راست | ۰۲۱۶۳۹۵۷۷۸۴ |
منطقه ۳ (مناطق ۱، ۳ و ۴ شهرداری) | خیابان دکتر شریعتی، جنب حسینیه ارشاد، خیابان گل نبی | ۰۲۱۸۸۷۹۶۲۶۱ |
منطقه ۴ | فلکه چهارم تهرانپارس، خیابان توحید، خیابان نهم غربی، میدان قرآن | ۰۲۱۷۷۳۸۸۸۵۱ |
منطقه ۷ | خیابان سهروردی جنوبی، پایینتر از مطهری، نبش کوچه مریوان پلاک ۱۱۴ | ۰۲۱۸۸۳۰۲۱۵۵ |
منطقه ۱۱ (مناطق ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۶ و ۱۷ شهرداری) | میدان قزوین، خیابان قزوین، جنب شهرداری منطقه ۱۱ | ۰۲۱۵۵۴۱۹۷۷۸ |
خلیجفارس | کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج، خیابان خلیجفارس، خیابان راهنما | ۰۲۱۶۶۲۵۹۰۹۰ |
منطقه ۵ | بزرگراه همت، جنتآباد شمالی، خیابان دانش | ۰۲۱۴۴۱۶۶۶۶۲ |
منطقه ۶ | میدان ولیعصر، ابتدای بلوار کریمخان زند | ۰۲۱۸۸۹۶۹۳۰۳ |
منطقه ۸ | بزرگراه شهید باقری، تقاطع خیابان رسالت | ۰۲۱۷۷۸۸۷۶۶۵ |
منطقه ۱۷ | بزرگراه آیتالله سعیدی، پل ساوه، خیابان آزادی، جنب آتشنشانی | ۰۲۱۶۳۹۵۷۶۳۴ |
منطقه ۲۰ | شهرری، خیابان شیرازی، روبروی فروشگاه شهروند | ۰۲۱۵۵۹۵۱۲۰۱ |
هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ چقدر است؟
هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ به تعداد روزهای توقیف خودرو بستگی دارد و درصورتیکه فردای روز توقیف برای ترخیص خودرو اقدام کنید، زیاد نمیشود. هزینه ترخیص از طریق جمع هزینه جرثقیل، هزینه پارکینگ و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده محسابه میشود. در سال ۱۴۰۳، هزینه پارکینگ پلیس از شبی ۳ هزار تومان است.
ترخیص خودرو از پارکینگ؛ دوندگی برای عصای دست!
در این مقاله به مدارک موردنیاز و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس راهور پرداختیم و مراکز ترخیص خودرو پلیس راهور در تهران را به همراه آدرس و شماره تماس معرفی کردیم. با توجه به وضعیت وسایل حملونقل عمومی، هزینه تاکسیهای اینترنتی و احتمال افزایش هزینههای پارکینگ، اقدام بهموقع برای ترخیص خودرو ضروری است و جلوی فشار روانی و مالی را میگیرد.