جهت انتقال سیالات در صنعت از پمپ استفاده می شود. اغلب جهت انتقال سیالات با انواع ویسکوزیته می تواند از پمپ دنده ای استفاده کرد. از این پمپ جهت پمپ رنگ، روغن، رزین، محصولات غذایی و … استفاده می شود. این پمپ دو نوع داخلی و خارجی با مزایا و معایب متفاوتی دارد. متقاضیان خرید این پمپ می توانند با اطمینان نسبت به خرید از هیدرولیک نادری اقدام نمایند. این شرکت انواع پمپ و محصولات هیدرولیکی را با بهترین قیمت، بالاترین کیفیت و کوتاهترین زمین تحویل مشتریان می دهد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پمپ دنده ای و کاربرد آن تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
پمپ دنده ای چیست؟
پمپ دنده ای از تجهیزات پرکاربرد صنعتی جهت انتقال سیالات در جایی است که نیاز به فشار نسبتا بالایی است. به این پمپ غلیظ کش نیز می گویند. این پمپ از انواع پمپ های هیدرولیک و جابجایی مثبت است. ساختار اصلی پمپ بر اساس حرکت دورانی است و حرکت رفت و برگشتی در آن صورت نمی گیرد. انواع سیالات با ویسکوزیته کم، متوسط و زیاد را می توان با استفاده از پمپ دنده ای انتقال داد، اما اغلب جهت پمپاژ رنگ، روغن، رزین و محصولات غذایی که ویسکوزیته نسبتا بالایی دارند از پمپ دنده ای استفاده می شود.
این پمپ جریانی یکنواخت و صاف را متناسب با سرعت چرخش چرخ دنده های خود فراهم می کند. جهت حرکت چرخ دنده ها در پمپ دنده ای قابل تغییر بوده و برای پر کردن یا خالی کردن مخزن مورد نظر از سیالات می توان از این پمپ استفاده کرد.
عملکرد انواع پمپ با هیدروموتور متفاوت است. از پمپ جهت انتقال سیال و از هیدروموتور جهت ایجاد حرکت دورانی و گشتاور با استفاده از سیال تحت فشار استفاده می شود. متقاضیان خرید انواع این تجهیزات صنعتی می توانند لیست قیمت هیدروموتور و انواع برندهای پمپ دنده ای را در سایت شرکت هیدرولیک نادری مشاهده نمایند.
انواع پمپ دنده ای کدامند؟
پمپ های دنده ای بر حسب عملکرد به انواع گوشواره ای یا لوب، پیچی و ژیروتور طبقه بندی می شوند. این پمپ ها بر حسب کارایی و ساختارشان به دو دسته پمپ دنده ای خارجی و داخلی تقسیم می شوند.
پمپ دنده ای خارجی
این پمپ از دو چرخ دنده و یک شفت داخل پوسته تشکیل شده اند. زمانیکه چرخ دنده اول شروع به حرکت می کند، چرخ دنده دیگر نیز می چرخد و میان آنها روغن جریان پیدا می کند. سیال که می تواند روغن باشد بر اثر فشار اتمسفر به داخل پمپ مکش کرده و فضای میان چرخ دنده ها از روغن پر می شود. محلی که اتصال چرخ دنده ها به یکدیگر پایان می پذیرد، فشاری منفی ایجاد شده و روغن با فشار بالا به سمت دریچه خروجی حرکت می کند. چرخ دنده های مورد استفاده در پمپ دنده ای خارجی می توانند ساده و یا مارپیچ باشند. اغلب زمانی از چرخ دنده مارپیچ استفاده می شود که به سیال با فشار و جریان آرام تر وی ظرفیت بالاتر نیاز باشد. این پمپ ها بر حسب اندازه چرخ دنده، در پمپ های کوچک از ۱۷۵۰ تا ۳۴۵۰ دور در دقیقه و پمپ های بزرگ تا ۶۵۰ دور در دقیقه ظرفیت دارند.

پمپ دنده ای داخلی
اغلب از پمپ دنده ای داخلی به دلیل سر و صدای کمتر از محیط های بسته و فشار کمتر از ۱۰۰۰ پوند بر اینچ استفاده می شود. با حرکت دورانی چرخ دنده ها در این پمپ، روغن از منبع به سمت فضای بین چرخ دنده ها حرکت می کند و این فضا افزایش پیدا خواهد کرد. وقتی محفظه ها به درچه فشار برسند، فضای بین چرخ دنده ها نیز کمتر شده و روغن با فشار بالا به سمت دریچه خروجی حرکت خواهد کرد. برای جابجایی سیالات رقیقی مانند روغن و سیالات غلیظی مانند آسفالت، شکلات و قیر می توان از این پمپ استفاد کرد، همچنین انواع سوخت مانند بنزین، گازوئیل، مازوت، انواع رزین و پلیمر مانند الکل ها و حلال ها و انواع صابون، فوم پلی یورتان، گلیکول و جوهر توسط پمپ دنده ای داخلی جابجا می شود.
مزایا و معایب پمپ دنده ای چیست؟
از مزایای این تجهیز عبارتند از:
- تعمیرات و نگهداری آسان
- ایجاد جریانی پیوسته
- عملکرد بالا
- قابلیت چرخش چرخ دنده ها در هر دو جهت به منظور تخلیه و یا پر کردن مخزن با سیال مورد نظر
- پمپ سیالاتی متفاوت با ویسکوزیته مختلف
- راندمان بالا
- جریان سیالات ناشي ز این پمپ متناسب با سرعت پمپ قابل پیش بینی است.
- جنس متریال مورد استفاده در این پمپ متفاوت است.
- ایجاد انواع کانکشن ها و ایجاد اتصالات فلنجی و رزوه ای در این پمپ از دیگر قابلیت های آن است.
از معایب این تجهیز عبارتند از:
- اغلب از این پمپ برای جابجایی سیالات با ویسکوزیته بالا استفاده می شود.
- پمپ دنده ای داخلی قادر به حفظ فشارهای بالا و نرخ جریان بالا نیست.
- پمپ دنده ای خارجی قدرت مکش کمتر دارند.

پارامترهای انتخاب پمپ دنده ای مناسب چیست؟
توجه به نیاز و راهنمایی متخصصین در زمینه اتوماسیون صنعتی از مواردی است که می بایست از سوی متقاضیان خرید پمپ دنده ای مورد توجه قرار داده شود، صرف توجه به قیمت پمپ دنده ای تنها پارامتر قابل توجه در انتخاب پمپ نخواهد بود. اغلب زمانی متخصصین استفاده از پمپ دنده ای داخلی را توصیه می کنند که مواد سایندگی خوبی داشته باشند، این پمپ ها برای انتقال سیالات با ویسکوزیته پایین خوب و برای انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا عالی است، انتقال جامدات در این پمپ ضعیف است و اختلاف فشار خوبی ایجاد می کنند، در مقابل متخصصین زمانی استفاده از پمپ دنده ای خارجی را توصیه می کنند که مواد سایندگی ضعیفی داشته باشند، این پمپ برای انتقال سیالات با ویسکوزیته پایین خوب و برای انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا عالی است، انتقال جامدات در این پمپ ضعیف است و اختلاف فشاری عالی در این پمپ ایجاد خواهد شد.
متقاضیان خرید انواع پمپ دنده ای در زمان خرید بهتر است تا پارامترهایی مانند میزان فشار و نرخ جریان، میزان ویسکوزیته سیالات مورد استفاده، دمای سیال، برند مورد نظر، جنس بدنه و قطعات مورد استفاده را مدنظر قرار داده و بر آنها تمرکز داشته باشند.
یکی از بهترین تامین کنندگان انواع محصولات هیدرولیکی و پنوماتیکی از جمله انواع پمپ دنده ای، شرکت هیدرولیک نادری است. این شرکت سابقه ای ۳۰ ساله در زمینه تعمیر، تامین و فروش انواع محصولات هیدرولیکی در برندهای مختلف دارد. متقاضیان خرید انواع محصولات هیدرولیکی از جمله پمپ دنده ای می توانند پس از استعلام قیمت پمپ دنده ای از سایر تامین کنندگان، با اطمینان خاطر در خصوص کیفیت، قیمت و زمان تحویل نسبت به خرید از هیدرولیک نادری اقدام نمایند.
علاوه بر انواع پمپ هیدرولیک، متقاضیان خرید هیدروموتور می توانند لیست قیمت هیدروموتور را از این شرکت مشاهده کرده و هیدروموتور مورد نظر خود با بهترین قیمت را خریداری نمایند. هیدرولیک نادری یونیت هیدرولیک را نیز برای مشتریان تامین کرده و آنها می توانند قیمت یونیت هیدرولیک کوچک با پمپ دنده ای را در مقایسه با دیگر تامین کنندگان به بهترین قیمت خریداری نمایند.