یکی از ترسناکترین اتفاقات برای فعالان بازار رمزارز، ریزش ارزهای دیجیتال است. در سال 2022 به دلیل ریزش قیمت بیتکوین، رکود و اتفاقات ناخوشایند جهانی، ارزهای دیجیتال زیادی دچار ریزشهای سنگینی شدند؛ بهطوریکه بسیاری از سرمایهگذاران این حوزه با ضررهای سنگینی روبهرو شدند. میتوان گفت در سال 2022 پرضررترین ارزهای دیجیتال را داشتهایم. در این نوشتار به بررسی موضوع ضرردهترین ارزهای دیجیتال میپردازیم. با ما همراه باشید.
دلایل ریزش یک ارز چیست؟
ارزهای دیجیتال در شرایط مختلفی رشد میکنند که اگر آن شرایط فراهم نباشد باعث ریزش آنها خواهد شد. یکی از مهمترین دلایل ریزش، کاهش تقاضا برای ارز موردنظر است. کاهش تقاضا به دلایل متنوعی صورت میگیرد که 11 مورد از مهمترین آنها عبارتاند از:
- نداشتن هدف و برطرفنکردن یک مشکل خاص
- کاربردی نبودن ارز موردنظر
- نداشتن برنامه مناسب توکنومیک
- نقشه راه ناقص و عدم انجام تعهدات در زمان مناسب
- نداشتن سوشیال مدیای فعال یا فعال نبودن مدیران سوشیال در پاسخگویی به کاربران
- مشخص نبودن اطلاعات افراد تیم فاندر
- وجودنداشتن دلایل مناسب در مواقع ریزش قیمت
- نداشتن محصول خاص و یونیک
- لیستنشدن در اکسچنجهای معروف
- فعالیت کند توسعهدهندگان قرارداد هوشمند پروژه
- فعالیتهای مخفی و غیرشفاف در جهت کلاهبرداری
اینها تنها بخشی از دلایل ریزش یک ارز میتواند باشد که گریبانگیر بعضی از پروژهها میشود. فعالیت در این بازار مخصوصاً بهعنوان ارائه یک پروژه خاص بسیار سخت و دشوار است که نیاز به برنامهریزی و هماهنگیهای زیادی دارد. پرضررترین ارزهای دیجیتال در اکثر مواقع شامل چندین مورد نامبردهشده فوق هستند.
چه ارزهایی در سال 2022، پرضررترین ارزهای دیجیتال بودند؟
در سال 2022 ارزهای زیادی دچار ریزشهای سنگین شدند که اکنون جزو پرریزشترین ارزهای دیجیتال هستند. اما در این قسمت از نوشتار 5 ارز دیجیتالی که با ضررهای سنگین برای هولدرهای خود همراه بودند را معرفی میکنیم.
- سولانا (Solana)
ارز دیجیتال سولانا سال 2022 را با قیمت 180 دلاری خود آغاز کرد که تاکنون قیمت آن درزمان نوشتن این مقاله به 11 دلار رسیده است. این یعنی ریزشی حدود 94 درصد که یکی از ریزشهای سنگین محسوب میشود.
- هارمونی (Harmony)
این ارز دیجیتال که ابتدای 2022 را با افزایش قیمت شروع کرد، اما در ادامه روند خود با ریزش همراه بود که تقریبا ریزش 96 درصدی را تجربه کرده است. ارز هامونی یکی از پرضررترین ارزهای دیجیتال است.
- FTX Token (FTT)
یکی از ریزشهای سنگین که شاید جزو پرریزشترین ارزهای دیجیتال است، ریزش سنگین 97 درصدی توکن صرافی ارزهای دیجیتال FTX است. تقریباً تا اواسط امسال قیمت این توکن تا 52 دلار افزایش یافت؛ اما در ادامه با ریزش 97 درصدی خود به 1 دلار رسیده است. داستان صرافی ftx برای فعالین بازار کریپتو بسیار شنیدی و آموزنده است. سایت سیگما با ساخت ویدئویی جذاب بهخوبی به این داستان پرداخته است که حتماً برایتان جالب است.
- استیبل کوین ترا (TerraUSD)
یکی دیگر از وحشتناکترین ریزشها، استیبل کوین ترا است. ترا یکشبه از پگ خود خارج شد و از 1 دلار به 0.02 دلار رسید این یعنی 99.42 درصد ریزش! ترا قرار بود یک استیبل کوین الگوریتمی باشد که هم اکنون جزو ضرردهترین ارزهای دیجیتال است.
- لونا (Terra Money)
بزرگترین ریزش سال 2022، برای لونا است. این پروژه که طرفداران زیادی در کره جنوبی و حتی ایران داشت، در طول یک هفته بهصورت کامل نابود شد و این یعنی ریزش 100 درصدی. ارز دیجیتال لونا، پرریزشترین ارز دیجیتال است که باعث نابودی سرمایه همه سرمایهگذاران خود شد.
چگونه بفهمیم چه ارزی بخریم؟
برای خرید ارز دیجیتال مناسب جهت سرمایهگذاری، باید از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده کرد. این دو سبک تحلیلی از رایجترین تحلیلها برای بررسی ارز موردنظر است. استفاده از این دو تحلیل در کنار هم میتواند درآمد خوبی برای شما رقم بزند. اما باید بدانید، یادگیری این دو سبک تحلیلی نیازمند زمان کافی برای یادگیری است و بعد از آن هم باید تجربه کافی کسب کنید تا بهخوبی به هردوی آنها مسلط شوید. چیزی که باید بدانید این است که کلاهبرداران همیشه در کمین شما هستند برای آموزش این دو سبک تحلیلی حتماً خوب تحقیق کنید و وبسایت مناسب را جهات یادگیری انتخاب کنید. در پایان نوشتار یک سایت معتبر و حرفهای در این زمینه به شما معرفی خواهیم کرد.
تحلیل فاندامنتال به بررسی موارد بنیادی یک پروژه میپردازد؛ اما تحلیل تکنیکال، چارت قیمتی ارز دیجیتال موردنظر را بررسی میکند.
در بررسی دلایل ریزش یک ارز، موارد یاد شده فوق، فاندامنتالی بود که عملنکردن یا ضعیف عملکردن به هرکدام از موارد، باعث کاهش تقاضای یک ارز در نتیجه ریزش قیمت آن میشود.
اخبار ارز دیجیتال رو از کجا پیگیری کنیم؟
چیزی که در دو تحلیل تکنیکال و فاندامنتال اهمیت زیادی دارد، پیگیری اخبار پراهمیت و مهم ارزهای دیجیتال است. چرا که باعث میشود از رفتارها و اتفاقات ارزهای دیجیتال مختلف و همچنین شرایط کلی مارکت باخبر باشیم. این میتواند در تصمیمگیری ما برای ترید یا سرمایهگذاری تأثیرگذار باشد.
اما نکته پر اهمیتی که وجود دارد این است که ما باید به اخبار باکیفیت و پراهمیت دسترسی داشته باشیم تا وارد حاشیه نشویم و تصمیمهای درستی بگیریم. بااینحال، سایتهای خبری و آموزشی زیادی در کشور وجود دارند که اخبار ارزهای دیجیتال را منتشر میکنند؛ اما چیزی که اهمیت دارد گاها اخبار حاشیهای و فاقد اهمیت در وبسایتهایشان دیده میشود. یکی از بهترین وبسایتها برای پیگیری اخبار، سایت سیگما است.
رسانه سیگما با انتشار اخبار باکیفیت و پراهمیت بازار کریپتو در حال فعالیت است. رسالت سیگما همیشه از ابتدای فعالیتشان انتشار محتوای باکیفیت بوده است که احترام زیادی برای مخاطبان خود قائل است. سیگما همیشه از اخبار و محتوای حاشیه دوری کرده و به دنبال انتشار مطالب کاربردی بوده است.
برای فعالیت در بازار رمزارزها دنبالکردن وبسایت و شبکههای اجتماعی آن کمک شایانی به پیشرفت شما در این بازار خواهد کرد. سیگما در زمینههای بازارهای مالی و تکنولوژی فعالیت دارد که به خلق و تولید محتوای آموزشی، خبری و تحلیلی و مقالات تخصصی ارز دیجیتال در قالب متن، پادکست و ویدئو با بیشترین کیفیت میپردازد. برای مجموعه سیگما، وقت و زمان کاربر مهم است؛ ازاینرو سعی دارد بهترین محتوا را در کوتاهترین زمان به مخاطب خود انتقال دهد.
سخن پایانی
میتوان گفت در سال 2022 پرضررترین ارزهای دیجیتال را داشتهایم. بهطوریکه سرمایه بسیاری از افراد ازدسترفته است. اما باید بدانیم، خیلی از این اتفاقات با دانش و آگاهی قابل پیشگیری است. افزایش آگاهی در دو زمینه فاندامنتال و تکنیکال و همچنین کسب تجربه در این زمینهها در کنار دنبالکردن وبسایت سیگما، کمک زیادی برای حفظ دارایی و حتی سرمایهگذاری درست، میکند. ارزهای دیجیتال در شرایط مختلفی رشد میکنند که اگر آن شرایط فراهم نباشد باعث کاهش تقاضا و ریزش قیمتی خواهد شد.