در هر سال بیش از یکصد هزار عنوان کتاب در ایران به چاپ میرسد که یک رقم بسیار بالا برای کشور محسوب میشود. از این تعداد درحدود ۷۵ درصد کتابهای تالیفی و نگارشی و ۲۵ درصد کتابهای ترجمه شده از سایر زبانها به خصوص زبان انگلیسی است. افراد بسیاری علاقه دارند نوشتههای خودشان شامل شعر، دلنوشته، داستان کوتاه و داستان بلند یا رمان خود را به چاپ برسانند اما ممکن است با نحوه نوشتن و چاپ کتاب آشنایی نداشته باشند.
با توجه به اینکه بیشتر کتابهای تالیفی در ایران در دسته داستان و رمان و گاهی نیز زندگینامه هستند، آموزش اصول نوشتن این گونه کتابها بسیار مفید خواهد بود. در این مقاله که توسط نویسندگان انتشارات نارون دانش تهیه شده است شما را با این موضوع که چگونه رمان بنویسیم و آن را چاپ کنیم آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مراحل نوشتن کتاب رمان
در این مقاله قصد نداریم جزئیات بسیار زیادی درباره نوشتن رمان به شما ارائه دهیم بلکه تنها به بیان اصول کلی در این زمینه خواهیم پرداخت. یکی از مسائل اصلی در نوشتن داستان و رمان زمانبندی آن است. تجربه نشان داده است که افراد بسیار زیادی شروع به تالیف یا ترجمه یک اثر میکنند اما آن را نیمه کاره رها میکنند. تجربه نویسندگان بزرگ و مترجمین معروف نشان دهنده این است که بهتر است براساس یک برنامه دقیق به نوشتن یا ترجمه کتاب خود بپردازید. بنابراین بهتر است هر روز زمان مشخصی را مثلا در صبح یا آخر شب به نوشتن اختصاص دهید یا اینکه زمانی را به انتخاب خودتان که بیشترین بازدهی یا تمرکز را دارید برای این کار تعیین کنید. همچنین سعی کنید تعداد صفحات مشخصی مانند ۳ یا ۵ صفحه در هر روز بنویسید.اما موضوع دوم در زمینه نوشتن کتاب رمان این است که بهتر است در این زمینه تمرین کنید. بهترین تمرین این است که سعی کنید یک وبلاگ درست کنید و داستانهایی را به صورت روزانه یا هفتگی منتشر کنید. بهتر است هم داستان کوتاه و هم داستان بلند و چند قسمتی را در وبلاگ خود منتشر کنید. با این کار میتوانید به صورت رایگان به تمرین بپردازید و در کنار آن با گرفتن نظرات مخاطبین خود، سبک نوشتاری خود را بهبود بخشید. همچنین سعی کنید تا میتوانید کتاب داستان و رمان بخوانید و خود را در فضای داستانی قرار دهید تا در آینده بتوانید از تجربیات خودتان استفاده کنید.
در زمینه نوشتن خود رمان نیز باید چند اصل را رعایت کنید. رمان شما باید دارای یک ایده اصلی و محوری باشد تا بتوانید تمرکز خود را در طول زمان حفظ کنید. همچنین مشخص کردن زاویه دید و حفظ آن تا پایان داستا و پختن داستانی قوی با شخصیتهایی که دارای جزئیات هستند نیز نباید فراموش شود. پس از نوشتن رمان خود بهتر است چندین بار آن را بخوانید و اصلاح کنید و در نهایت آن را به یک نویسنده همکار و با تجربه بدهید تا آن را خوانده و نظراتش را درباره کتاب به شما بگوید.
مراحل چاپ کتاب رمان پس از نوشتن آن
این مقاله که توسط همکاران ما در انتشارات نارون دانش نوشته شده است شما را با مهمترین نکات مربوط به تالیف و چاپ کتاب رمان و داستان آشنا میکند. با توجه به اینکه این نوع کتابها در سالهای اخیر مخاطبان زیادی را به خود جذب کردهاند به نظر میرسد در سالهای آینده رشد چشمگیری داشته باشند. اگر شما نیز از علاقمندان به نوشتن داستان و رمان هستید و دوست دارید در این زمینه به چاپ کتاب بپردازید بهتر است همین حالا کار خود را شروع کنید و رمان خود را بنویسید. فراموش نکنید که پس از نوشتن رمان و دادن آن به یک ناشر، بیشتر ادامه کار از جمله ویراستاری، صفحهآرایی، طراحی جلد، اخذ مجوزهای مختلف و چاپ و صحافی توسط ناشر انجام میگیرد و شما کار زیادی برای انجام نخواهید داشت.