به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات، آیتالله رییسی، رئیسجمهور کشور امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات هفت پروژه ارتباطی مهم کشور را افتتاح کرد.
با افتتاح این پروژهها و بهرهبرداری رسمی از آنها، زیرساختهای ارتباطی مهمی در ۲۰ ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم ایجاد شد تا گام مهمی در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گیرد.
نخستین پروژهای که در آیین روز جهانی ارتباطات توسط رئیسجمهوری و با توضیحات عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد، فاز نخست طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها با ایجاد سه میلیون پوشش بود.
این پروژه هماکنون در ۱۹ استان و بیش از ۱۰۰ شهرستان آغاز شده و تاکنون بیش از هزار کیلومتر حفاری و فیبرکشی انجام شده است.
این طرح برای توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور از سال گذشته آغاز شده و قرار است تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش این شبکه پرسرعت ارتباطی قرار گیرند.
توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری اصلیترین پروژه حوزه ارتباطات وزارت ارتباطات در سال جاری به شمار میرود.
دومین پروژهای که امروز فاز نخست آن به بهرهبرداری رسید، افتتاح و بهرهبرداری از فاز نخست توسعه ظرفیت شبکه انتقال کشور نام برد که با استفاده از توانمندی تولید داخل با اعتباری بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان به سرانجام رسیده است.
این طرح بهمنظور توسعه و ارتقای پایداری شبکه زیرساخت مادر مخابراتی کشور و تأمین نیازمندیهای آینده کشور، برای نخستین بار با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان داخلی و به میزان ۲۰ ترابیت بر ثانیه آغاز شده است که امروز فاز نخست آن با ظرفیت ۷.۵ ترابیت بر ثانیه افتتاح شد.
همچنین اتصال ۴ هزار روستای جدید بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینهای بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان یکی دیگر از پروژههای رونمایی شده امروز بود. این پروژه باهدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمتر توسعهیافته به شبکه ملی اطلاعات انجام شده است.
توسعه عادلانه و متوازن دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت با توسعه شبکه ارتباطات در تمامی روستاهای بالای بیست خانوار کشور جزو برنامههای اصلی وزارت ارتباطات محسوب میشود.
تاکنون ۹۱.۵ درصد روستاهای کشور به شبکه ارتباطی باکیفیت و پایدار متصل شدهاند و بر اساس برنامهریزی انجام شده، بقیه روستاهای بالای بیست خانوار کشور نیز تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.پروژه اتصال فیبر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک به سرزمین اصلی و هندورابی به کیش، یکی دیگر از پروژههایی بود که امروز توسط رئیسجمهوری با اعتباری بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
این پروژه برای بهبود برقراری ارتباطات بین جزایر ایران در خلیجفارس و سرزمین اصلی اجرا شده است و با اجرای این پروژه ارتباطات بین این جزایر با سرعت و کیفیت بالاتری برقرار میشود.
در این پروژه با استفاده از ظرفیت و توانبخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان، بیش از ۱۵۴ کیلومتر فیبرکشی دریایی انجام شده است.
از دیگر پروژههای افتتاحشده امروز پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد تومان رونمایی شد.
ارائه تمامی خدمات دولت به مردم از طریق یک درگاه واحد از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند محقق میشود و بر اساس ارزیابیها تاکنون بیش از ۹۵ درصد دستگاهها به پنجره واحد متصل شده و بیش از ۲۷۰۰ خدمت با یکبار احراز هویت در دسترس کاربران قرار میگیرد که بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ باید تا پایان سال ۱۴۰۲ صد در صد خدمات دولت از طریق این پنجره به مردم ارائه شود و ۲۰ درصد آن بهصورت هوشمند بدون نیاز به ارائه مدرک و مراجعه برای انجام استعلامات انجام شود.
پروژهای بعدی سامانه رضایت سنجی کارکنان دولت بود که به دستور رئیسجمهوری برای اخذ نظر مردم و دریافت بازخورد نظرات آنها از خدمات کارکنان دولت به بهرهبرداری رسید.
این طرح باهدف افزایش نظارت و اصلاح رویههای دستگاههای اجرایی و افزایش رضایتمندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاههای دولتی اجرا شده است.
اما آخرین پروژه افتتاحشده، توسعه نسل پنجم تلفن همراه است که مطابق آن فعالیت ششصدمین سایت نسل پنجم در کشور در روز جهانی ارتباطات رسماً به بهرهبرداری رسید.
۷ پروژه مهم ارتباطی افتتاح شد
لینک کوتاه : https://shoma-online.ir/?p=192582